Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συναίνεση για ποιο σκοπό;

Του Χρήστου Δημήτρη

Οι δυνάμεις του συστήματος πανηγύρισαν τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πόσο σοβαρές είναι αυτές οι δυνάμεις και το σύστημα, δεν μοιάζει να έχει και μεγάλη σημασία. Αρκεί να ξεχάσουμε και να ξεγράψουμε τις ευθύνες αυτών των δυνάμεων αυτού του παρασιτικού συστήματος που διέλυσαν μια χώρα που είχε κληρονομιές και δυνατότητες να διακριθεί και να διαπρέψει.


ΘYMAMAI μια κουβέντα που είχα πριν περίπου 10 χρόνια με τον Λεωνίδα Κύρκο όταν μου έλεγε ότι στα προδικτατορικά δύσκολα χρόνια ο τίτλος τιμής για τους ξεχωριστούς της κάθε ελληνικής γειτονιάς ήταν “αυτός είναι παλικάρι”. Τώρα -έλεγε- όλα έχουν συντριβεί, έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα ο τίτλος αυτός έχει γίνει μάγκας και η μαγκιά είναι ο δρόμος της κοινωνικής ανέλιξης. Ο μάγκας δεν πάει στρατό και αν πάει λουφάρει και αποφεύγει τη σκοπιά. Δεν στήνεται στη σειρά για να εξυπηρετηθεί, βρίσκει την πιο εύκολη και επικερδή εργασία, έχει παντού κολλητούς για να τον εξυπηρετούν.

ΑYTO ήταν και είναι το σύστημα μας, αυτό που οι “οπαδοί του ορθού λόγου” που κατά σύμπτωση όλοι είναι κρυφά ή και φανερά νεοφιλελεύθεροι, οραματίζονται ότι με μια συγχώνευση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή και τη χρεωκοπία. Ουδεμία σημασία έχει -κατά τη γνώμη όλων αυτών των οικονομικών παραγόντων- η παταγώδης αποτυχία όλων των συνταγών εξυγίανσης σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας! Παράλογο εντελώς αλλά λογικό όταν ταυτίζεις τα στενά οικονομικά σου συμφέροντα με τα συμφέροντα αυτών που δανείζουν και υποδουλώνουν τη χώρα. Όταν ακόμα χειρότερα αναλαμβάνεις εργολαβίες για λογαριασμό αυτών που διατάζουν και επιβάλλουν την πολιτική σε μια κυβέρνηση που απλά εκτελεί τις εντολές τους, τι άλλο σου απομένει για να αποφύγεις τη γνώμη και την εντολή του ελληνικού λαού;

ΔEN EINAI έτσι; Πώς είναι τότε; Ποια είναι η πολιτική με συναίνεση ή άνευ, με την οποία μπορεί η χώρα να βγει από θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης; Με τις ίδιες συνταγές που επιταχύνεται η οικονομική κρίση θα ανακάμψουμε; Ας πάρουμε για παράδειγμα τη νέα αύξηση του ΦΠΑ στον ανώτατο συντελεστή για τα είδη εστίασης. Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε πως το μέτρο “δεν είναι δίκαιο, ούτε λογικό, αλλά είναι αναγκαίο”. Φυσικά κανένα παράλογο μέτρο δεν μπορεί να είναι αναγκαίο, αν εσύ αποφασίζεις και αν ο σκοπός σου είναι να βρεις λύσεις στα προβλήματά σου.

ΣΕ ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ τους 28 μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης σημειώνουν για τον καταστροφικό παραλογισμό του αιχμάλωτου υπουργού Οικονομικών. Θα προκληθεί συρρίκνωση του κλάδου και θα οδηγήσει 120.000 εργαζομένους στην ανεργία. Θα πλήξει τον τουρισμό αφού οι αντίστοιχοι συντελεστές στην Τουρκία και την Ισπανία είναι 8%, θα αποφέρει στο κράτος λιγότερα έσοδα λόγω μεγαλύτερης μείωσης της κατανάλωσης. Μάλιστα όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, χώρες που ασκούν πραγματικά κυρίαρχη πολιτική όπως η Γαλλία μείωσαν τον ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5%, ενώ η Ιρλανδία που και αυτή βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΔΝΤ προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 9%.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ εδώ, οι οπαδοί της εθνικής συναίνεσης δεν διακρίνουν τα οργιώδη λάθη που οδηγούν σκοπίμως στην ουσιαστική χρεωκοπία της χώρας για να υποδουλωθεί στις πιστώτριες δυνάμεις. Εκτιμούν πως στις νέες συνθήκες θα έχουν ρόλο πράγμα καθόλου βέβαιο και εργάζονται για την παραπλάνηση της κοινωνίας με παράκαμψη της λαϊκής θέλησης σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: