Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Για το λαό μόνο χειρότερα...




Γρηγοριάδης Κώστας
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ να κοπίασε λίγο παραπάνω, αλλά - δεν μπορείτε να πείτε - οι προσδοκίες του υλοποιήθηκαν, και, μάλιστα, υπεράνω και της πιο αισιόδοξης πρόβλεψης! Η κυβέρνηση, τελικά, αφουγκράστηκε τη θέλησή του.

Γιατί τι άλλο ζητούσαν οι χιλιάδες λαού, που διαδηλώνουν, απεργούν και κινητοποιούνται όλον αυτόν τον καιρό; Να δουν τον Β. Βενιζέλο αντιπρόεδρο. Πλάι στον Θ. Πάγκαλο, που όλοι τόσο συμπαθούν.
Το ότι έγινε, ταυτόχρονα, και υπουργός Οικονομίας, όπως καταλαβαίνετε, προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού, παραληρήματα χαράς και, γενικώς, μιαν αίσθηση δικαίωσης, αισιοδοξίας και ευεξίας.
Αυτό ήταν τελικά το μεγάλο μυστικό, η συνταγή του ξεπεράσματος κάθε δυσκολίας, ο τρόπος για «εθνική ανάταση» και, φυσικά, ο πρωθυπουργός μας το εντόπισε και έφτιαξε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο.
Υποθέτουμε ότι μετά από όλα αυτά κανείς δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει. Ολοι πρέπει να κάτσουμε σπίτι μας, για να παρακολουθήσουμε τους ευφυείς ελιγμούς της κυβέρνησης για να μας βγάλει από την κρίση.
Ούτε κουβέντα, φυσικά, για τα μέτρα που θα παρθούν και θα φορολογούν τους πάντες (εννοούμε μισθωτούς, συνταξιούχους κ.λπ., φυσικά), θα καταργούν δικαιώματα, θα απολύουν και θα ξεπουλάνε. Αυτά είναι απαραίτητα.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΜΙΑ χαρά, μας περίμενε και άλλη. Η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί συμφώνησαν τελικά για το πώς «θα γίνει η δουλειά» με το ελληνικό χρέος. Θα είναι, λέει, στα πρότυπα της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης».


Παπαγεωργίου Βασίλης
Εξυπακούεται ότι και οι δύο αποφάσισαν με γνώμονα το ελληνικό και ευρύτερα ευρωπαϊκό συμφέρον. Ουδόλως τους απασχόλησαν τα χαρτοφυλάκια των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, καθώς και τα κέρδη των πολυεθνικών που διαπλέκονται με αυτές.
Τελικά, αν έχεις μια σοβαρή και συγκροτημένη κυβέρνηση και ισχυρούς φίλους - πάντα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης - όλα θα πάνε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: