Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ




 Ένα σημαντικό πρόγραμμα χρηματοδότησης με τον τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής προτάσεων από τις τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία-τουριστικά καταλύματα) προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τα επενδυτικά τους σχέδια.


Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εμπλεκόμενους στη τουριστική διαδικασία  και των ενεργειακών και  περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.
 Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται σε 2.828.826,00 € που αντιστοιχεί σε συνολικό προϋπολογισμό σχεδίων 7.072.065,00€.
 Δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη έχουν τα κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν νόμιμα (με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας) στην ελληνική επικράτεια ανεξαρτήτως κατηγορίας  (Ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, Υπηρεσίες κατασκήνωσης (κάμπινγκ).
 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 15.000€ έως 400.000€ (μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Το ύψος της Δημόσιας Χρηματοδότησης  ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στο 40%. Επιπλέον προσαύξηση κατά 5% δίνεται σε επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.
 Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Προγράμματος, τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να βρουν ,  καθώς  και τα έντυπα του προγράμματος, στο δικτυακό τόπο της ΑΝ.ΔΙΑ www.andia.gr, στους παρακάτω δικτυακούς τόπους www.ependyseis.gr, www.visitgreece.gr, www.yppo.gr, www.antagonisikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr  καθώς επίσης και στις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες.
Οι προτάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά  μέχρι 31-03-2011 μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis.
Οι Προτάσεις ( Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή ( ένα αντίγραφο) , το αργότερο σε επτά (7) ημέρες ( ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στην ΑΝ.ΔΙΑ και στα σημεία που αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.
Ως επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία Προκήρυξης του Προγράμματος ( 14/12/2010) .
Το πρόγραμμα  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από   το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013.

                                         
*Ο  Λουκάς Καράντζαλης  είναι  Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ  Στερεάς Ελλάδας και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: