Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΗΣ ΘEΟΔΩΡΑΚΗΣ : "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ"

ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η  ΤΡΟΪΚΑ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ!
Ότι «εκβιάζει τον ελληνικό λαό με πρόωρες εκλογές» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο Μίκης Θεοδωράκης, εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου «πρέπει να αλλάξει την πολιτική του» και επισημαίνει πως «η πολιτική της τρόικας φέρνει μόνο δεινά και η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη από τη φετινή».
Μιλώντας στο πλαίσιο του κύκλου των συζητήσεων που διοργάνωσε το Ιδρυμα Θεοχαράκη, ο Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για τη χώρα, γιατί είμαστε σε διάλυση και με τις εκλογές θα σταματήσουν τα πάντα». Αν όμως ο πρωθυπουργός πάει σε εθνικές εκλογές όπως έχει προαναγγείλει, ο ίδιος (ο Μίκης) προτίθεται να ιδρύσει και να ηγηθεί «κινήματος ανεξάρτητων πολιτών» που θα μπορεί να δώσει όραμα στον κόσμο.
Για τη μη αναμενόμενη αντίδραση του κόσμου, ο Μίκης είπε ότι «οφείλεται στην εκτίμηση ότι ο δαίμονας στην Ελλάδα είναι η Δεξιά», πως «όλα τα κακά προέρχονται από αυτή» και παρατήρησε ότι «αν κυβερνούσε ο Κ. Καραμανλής οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα έκαιγαν την Ελλάδα καθημερινά».
Η Ελλάδα όμως, πρόσθεσε, «είχε ανέκαθεν μια ιδιαιτερότητα που την ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο: αγάπη για Ανεξαρτησία, που κάποια φορά αγγίζει τα όρια της αναρχίας, που είναι ωστόσο προτιμότερη από τη δουλικότητα». Ο ελληνικός λαός «είναι ένας ιός που δεν εξοντώνεται με τίποτα. Σήμερα είναι διαλυμένος και αν δεν ενωθεί, δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει λαός που να πηγαίνει αυθόρμητα μπροστά, πρέπει να έχει όραμα και ηγεσία που να τον εμπνέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: