Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Επτάπολις - Σωματείο "ΟΛΥΜΠΟΣ"

 Επιστολή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητού Φιλοσοφίας κ. Ανδρέα Καμπιτζιώνη, αναγνωσθείσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2010, εν παρουσία της ολομέλειας.


Αγαπητοί συνέλληνες του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ,

Η πατρίδα μας και ο λαός της έχει ως γνωστόν παγκοσμίως διασυρθεί από εχθρούς αλλά και από άσπονδους φίλους.


Δολίως βάλλεται, όχι μονάχα απ' όσουν θέλουν να την υποδουλώσουν οικονομικώς αλλά και από πολλούς άλλους που θέλουν να την αφανίσουν πολιτικώς και πολιτιστικώς.

Ας σκεφθούμε τους νέους filmakers που πρεσβεύουν πως οι Έλληνες δεν είναι Έλληνες και τον απαίσιο Κίσινγκερ που συμβουλεύει «αφανίστε αυτούς τους σκληροτράχηλους Έλληνες κτυπώντας τους στην Γλώσσα τους, στην Θρησκεία τους και στον Πολιτισμό τους».


Και σαν να μην έφταναν οι έξωθεν εχθροί και κίνδυνοι, έχουμε και τους έσωθεν, ήτοι την επικατάρατη εσωτερική διχόνοια και αναξιοκρατία που μας κάνουν κάθε φορά να κερδίζουμε τον πόλεμο και να χάνουμε την Ειρήνη.


Ελλάδα και Ελληνισμός, μολαταύτα, έχουν μεγαλουργήσει δια μέσου των αιώνων και σε δύσκολες στιγμές, τελευταίως δε με άθλους σαν αυτούς των βαλκανικών πολέμων, του έπους του 1940, των άμεμπτων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Δεν χάνεται η Ελλάδα μας και ούτε θα χαθεί μ' αυτήν την κρίση που περνάμε τώρα. Πρέπει εμείς οι ίδιοι με κάθε μέσον και με κάθε τρόπο να προβάλλουμε το μεγαλείο που λέγεται ανεπανάληπτος Ελληνικός Πολιτισμός - Το Θαύμα των Αιώνων.

Μία τέτοια μεγαλεπήβολη, μεγαλόπνευστη, ύψιστη προβολή ανά την υφήλιο, καλείται να κάνει με την Επτάπολη, το Σωματείο μας. Μια τέτοια εθνοσωτήρια πολιτιστική προβολή καλείται να καταγράψει το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο μας, με την δημιουργία της πόλης των Εθνών του Κόσμου, της 
EPTAPOLIS.

Τα μεγάλα έργα στην πατρίδα μας έγιναν με πρωτοβουλίες οραματιστών και φορέων σαν τον δικό μας.

Βρισκόμαστε πλέον σε κομβικό σημείο. Αποκτήσαμε την έκταση που θα οικοδομηθεί η 
EPTAPOLIS, αποχαρακτηρίζουμε την γη και προχωρούμε στον πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του μεγαλύτερου Κέντρου Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών σ' ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε όλοι μας αφιερωμένοι λειτουργοί μιας υψηλής ιδέας που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Έχουμε επίσης αφιερωμένο, αεικίνητο και ενεργητικό αρχηγό στο πρόσωπο του Παύλου Πισσάνου.

Βιώνουμε ήδη την κινητοποίηση οικονομικών κολοσσών, διεθνών προσωπικοτήτων και οργανισμών ταγμένων να υποστηρίξουν μεγαλεπήβολα κοινωφελή πολιτιστικά έργα / όπως η 
EPTAPOLIS που ουσιαστικά και παγκοσμίως θα θεραπεύουν τις Τέχνες, τα Γράμματα, το Πνεύμα, την Ειρήνη και την πραγματική Δημοκρατία.

Θαρσείτε λοιπόν Έλληνες αδελφοί!! Ας μην λιποψυχούμε λόγω της παγκόσμιας και εγχωρίου οικονομικής, πολιτικής, ηθικής κρίσεως - της κρίσεως ιδεών και ιδεωδών.

Το 
«νυν, υπέρ πάντων ο Αγών» έγινε πανελλήνιο και παγκόσμιο κάλεσμα για όλους τους ρέκτες της Ελληνικής Παιδείας, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Κουλτούρας.

Κι αν η Ελλάδα μας περνάει τώρα δύσκολες μέρες, υπάρχει μια ακόμα Ελλάδα στην διασπορά, μια Ελλάδα που ετοιμάζεται να συστρατευθεί και να προσφέρει για την πραγμάτωση του μεγαλειώδους έργου της 
EPTAPOLIS, τον Άρτο και τον Οίνο πραγματοποίησης του μεγάλου οράματός μας.

Το έργο μας δεν είναι μόνο Ελληνικό, αλλά παγκόσμιο.

Ας αναλογιστούμε όλων των ειδών τους μεγιστάνες του πλούτου, τους διεθνείς οργανισμούς, τα ιδρύματα και τα σωματεία που θα θεωρήσουν εξέχουσα τιμή να έχουν τα ονόματά τους αναρτημένα στον πίνακα ευεργετών της 
ΕΠΤΑΠΟΛΙΣ. Μιας EPTAPOLIS, που δεν θα είναι μόνο Πανεπιστημιούπολη, δεν θα είναι μόνο Κέντρο Ερευνών και Μελετών, δεν θα είναι μόνο Κέντρο συναθροίσεως κορυφαίων του πνεύματος, αλλά κυρίως θα είναι τόπος λατρείας του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού.

Εμείς αποτελούμε, για να χρησιμοποιήσω τον επιτυχέστατο όρο του αρχηγού μας Παύλου Πισσάνου, τη Φιλική Εταιρεία του 2010, που θα αποκαταστήσει την φήμη, το μεγαλείο και την δόξα της Πατρίδας μας. Της Πατρίδας του Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού.

Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Ανδρέας Καμπιζιώνης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: