Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Επίκαιρη επερώτηση για την ακρίβεια από βουλευτές της ΝΔ και.... δεν ντρέπονται!

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την ακρίβεια και την ελλιπή προστασία του καταναλωτή κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χωρίς ίχνος ντροπής,αφού είναι γνωστή σε όλους τους Ελληνες η ανύπαρκτη πολιτική τους όταν ήταν κυβέρνηση.
Όπως υπογραμμίζουν,ξεχνώντας την δική τους αβάντα στην οργανωμένη κερδοσκοπία, η καταπολέμηση της ακρίβειας και η καλύτερη εποπτεία της αγοράς που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, παραμένουν μέχρι στιγμής λόγια.







Είναι γεγονός ότι στα λόγια μένει η κυβέρνηση και σε σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού  καθώς όπως σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ,οι οποίοι είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται για να ομιλούν, προχωρεί σε γενικές δηλώσεις για «καρτέλ»,'οπως ακριβώς έκαναν και οι ίδιοι για 5 χρόνια που κυβερνούσαν, αλλά δεν παραπέμπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όλους όσους θεωρεί ότι παραβιάζουν τους κανόνες.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό η επίσημη αίτηση του STOPCARTEL στον τότε υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να παραπέμψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το καταγγελμένο καρτέλ των τραπεζών και η άρνησή του να πράξει το καθήκον του απέναντι στους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον των οποίων καταστρατηγέιτο, και εξακολουθεί να καταστρατηγείται απο τη συμμορία των τραπεζιτών στην Ελλάδα..
Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνταξιούχο Αεροπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη, προσκείμενο στην οικογένεια Μητσοτάκη και τα μέλη της έχουν διορίσει λίγο πρίν τις περσινές εκλογές οι ίδιοι ακριβώς που υπογράφουν την θρασύτατη αυτή Επερώτηση, δηλαδή ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και οι Βουλευτές της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας!


Στην ερώτησή τους ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού, Αθανάσιος Δαβάκης, η γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Φωτεινή Πιπιλή, και οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Κωστής Μουσουρούλης, και Αργύρης Ντινόπουλος ερωτούν τον υπουργό:
1. Ποιος ακριβώς λόγος εμπόδισε την άμεση μείωση των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κατά 10%, όπως είχε διακηρυχθεί όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά;
Ο ίδιος ακριβώς που ισχύει για τους ίδιους.Ξέχασαν και τις δικές τους ίδιες υποσχέσεις που φυσικά ποτέ δεν υλοποίησαν,(ας θυμηθούμε τα περίφημα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας!)
2. Ποιες ήταν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα ώστε να υπάρξει στη πράξη συγκράτηση των τιμών και ποιο το αποτέλεσμά τους;
Οι ίδιες ακριβώς με τις δικές τους ανύπαρκτες πρωτοβουλίες και αποτελέσματα που γνωρίζει στο πετσί του  όλος ο λαός.
3. Ποιες υποθέσεις «καρτέλ» έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εδώ και έντεκα μήνες μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των ίδιων των αρμόδιων Υπουργών για το θέμα;
Οι ίδιες ακριβώς με τις δικές τους ανύπαρκτες παραπομπές,όπως ήδη αναφέρθηκε
4. Πόσοι κοστολογικοί έλεγχοι έχουν γίνει στην αγορά πετρελαιοειδών; Πόσες εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων έχουν σφραγιστεί και ποια πρόστιμα έχουν επιβληθεί;Όσοι έγιναν και επί των ημερών τους.Ξεχνούν ότι στό σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί,αφού και οι ίδιοι έθαψαν την περίφημη θεμελιώδη καταγγελία του Συνασπισμού για το καρτέλ των καυσίμων που αφορούσε μεταξύ άλλων τους πολύ γνωστούς κκ.Λάτση και Βαρδινογιάννη
5. Πότε άραγε περιμένει να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις προβλέψεις των δύο νόμων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και μέχρι πότε θα στοιβάζονται οι φάκελοι που έχουν σωρευθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου;
Υπονοούν ότι  η κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί προκειμένου να εκλεκτικά να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία αφορούν οι  δύο νόμοι για τις ενδοομιλικές συναλλαγές σε αντίθεση με την παρενόχληση των καρτέλ που απλά μπορεί να συνεχίσει να περιμένει για άλλα τόσα χρόνια..
6. Ποια διδάγματα από την άσκηση πολιτικής τους τελευταίους μήνες οδήγησαν στην απόφαση για μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο Υπουργείο Εργασίας; Πόσο θα ενισχύσει αυτό το συντονισμό της με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου; Και πόσο πολύ θα επιδράσει θετικά στην προσπάθεια που ανακοίνωσε ότι ξεκινά η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τον έλεγχο των τιμών και την προστασία του καταναλωτή;
Συνεχίζουν το ανούσιο παιχνίδι των εντυπώσεων αυτοί που ακριβώς προηγήθηκαν με την ένοχη αποχή από κάθε έλεγχο των καρτέλ και ολιγοπωλείων που οδήγησαν τους Ελληνες στην οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν σήμερα..
Αιδώς Αργείοι! 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: