Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο


Με τη λαϊκή ορχήστρα ελληνικής μουσικής «έμμετρον»

Έτος Γιάννη Ρίτσου ανακηρύχθηκε το 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις στο έργο του συνεχίζονται και φέτος, που κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατό του.

Έχοντας γράψει ποιήματα που γαλούχησαν την ελληνική συνείδηση, ενώ μεγάλοι συνθέτες μελοποίησαν μερικούς από τους ωραιότερους στίχους του, ο Γιάννης Ρίτσος κόσμησε μεγάλες στιγμές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα.

Με αυτή την αφορμή ετοιμάστηκε και παρουσιάζεται ένα μεγάλο αφιέρωμα, με μεγάλη ορχήστρα, καταξιωμένους ερμηνευτές, αφήγηση ποιημάτων και προβολή μοναδικού οπτικού υλικού, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 21.00 στο Αττικό Άλσος.

Δυο καταξιωμένοι και αγαπημένοι ερμηνευτές συμπράττουν μαζί μας σε αυτό το αφιέρωμα, ο Παντελής Θαλασσινός και η Αναστασία Μουτσάτσου, ενώ η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα θα κάνει την αφήγηση μερικών από τα ωραιότερα ποιήματά του.

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Έμμετρον», η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται το 2002, πραγματοποιώντας συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Tο «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ» περιλαμβάνει τα έργα «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ», «ΤΑ 18 ΛΙΑΝΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»,  «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ». 

Πληροφορίες – Οργάνωση: 
Artway – Τεχνότροπον:Τηλ. 210 5157977, info@liveartway.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: