Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Επανάσταση για την Ελλάδα»


«Επανάσταση για την Ελλάδα», χαρακτήρισε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου το νόμο για την «Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο – πρόγραμμα Διαύγει@» που υπερψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της N.Δ. και του ΛΑΟΣ. 

«Πρόκειται για μια επανάσταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο πολύ άμεσο μέλλον. Και δεν είναι απλά μια επανάσταση για την Ελλάδα. Επιχειρούμε και υιοθετούμε ένα σύστημα διαφάνειας, που αμφιβάλλω αν υπάρχει αλλού στον κόσμο. Η χώρα μας, από χαρακτηρισμένη ως η πιο αδιαφανής, κρύβοντας στοιχεία, κρύβοντας την αλήθεια, τώρα θα πρωτοστατεί ως η πιο διαφανής, η πιο ανοικτή Δημοκρατία στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "προπομπό της συνολικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", αλλά και «μία ακόμη επιλογή ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος» και ζήτησε από τους πολίτες και από τους bloggers "να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση και στην ανάδειξη των αρνητικών φαινομένων στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα οι βλάκες να είναι τόσο σίγουροι και οι έξυπνοι τόσο διστακτικοί!

Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος