Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Οι δημοτικοί άρχοντες εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό


Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα
στην οποία θα υποβάλλονται προτάσεις και αυτοπροτάσεις για υποψηφιότητες Τοπικών αρχόντων. Χρόνος υποβολής από Τρίτη 08/06/2010 έως Κυριακή 13/06/2010.
Αδυνατώ να αντιληφθώ την σκοπιμότητα της νέας πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, για την κατάθεση προτάσεων υποψηφιοτήτων, μέσω διαδικτύου, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κι αυτό για δύο λόγους, έναν καθαρά ιδεολογικού χαρακτήρα και έναν τακτικιστικής ασυνέπειας.
Αν και σύμφωνα με τον νόμο "Οι Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσειςσυγκροτούνται ως ενιαίες µονάδες για τις αποκεντρωµένες υπηρεσίες του κράτους και ασκούν γενική αποφασιστική αρµοδιότητα στις κρατικές υποθέσεις της περιφέρειάς τους, σύµφωνα µε το άρθρο 101 του Συντάγµατος" και βάσει της αρχής με την οποία λειτουργούν δεν θα πρέπει να θεωρούνται παρένθετες και ενδιάμεσες υπηρεσίες του κράτους  προς τον πολίτη, ουσιαστικά με την διαδικασία που εισηγείται το κόμμα καθορίζει ότι οι επικεφαλείς τους θα πρέπει να είναι αρεστοί στην κεντρική κομματική εξουσία. Και άρα να συνεχίσει να υφίσταται ο άθλιος ομφάλιος λώρος μέσω του οποίου οι προϋποθέσεις του νόμου αναιρούνται.
Θέλουμε δηλ. ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πρέπει να ελέγχουμε κομματικά τους Δημάρχους  και Περιφερειάρχες και άρα πρέπει το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας να φτάνει μέχρι τον τελευταίο Δήμο της Ελληνικής επικράτειας.
Αλλά εσείς του κόμματος δεν ήσασταν που διατεινόσασταν πως δεν θα υπάρξουν χρίσματα σε υποψηφίους Δημάρχους και ότι θα αφήνατε τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν; Κρατούσατε μόνο, ως εξαίρεση, το ενδεχόμενο να χρίσετε υποψήφιους στις τρεις τέσσερις μεγάλες πόλεις. Τι άλλαξε και χαρακτηρίζεστε και πάλι από ασυνέπεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: