Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ;



 Στείρι : Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Διστόμου

Όροι δόμησης
Απαγορεύεται η δόμηση στην Π.Ε.Π. Απαγορεύεται η κατάτμηση

ΠΕΠ 4α Ζώνη προστασίας της Ι.Μ. Οσίου Λουκά και της οδού πρόσβασης σε αυτή Στη ζώνη αυτή περιλαμβάνεται η άμεσα ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ι.Μ. Οσίου Λουκά, η οποία αποτελεί τμήμα περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο εξαίρετου φυσικού κάλλους σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. Β1/Φ26/70047/1903 ΦΕΚ 124/Β/1981 και το τμήμα αυτό ορίζεται από της γύρω κορυφές των λόφων και επεκτείνεται προς τα δυτικά μέχρι τον οικισμό του Στειρίου και εκατέρωθεν της εθνικής οδού Διστόμου Στειρίου – Οσίου Λουκά.

Στην ως άνω περιοχή:
Ως κατώτατο όριο αρτιότητας ορίζονται τα 10 στρέμματα.

Επιτρεπόμενες χρήσεις γης
• Γεωργική γη
• Δάση / δασώσεις
• Η βόσκηση βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης βοσκοϊκανότητας και βοσκοφόρτωσης και του υφιστάμενου πλαισίου της δασικής νομοθεσίας, η οποία θα επιτρέπεται στις δασικές χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ στα δάση απαγορεύεται ή επιτρέπεται σύμφωνα με τις δασικές απαγορευτικές διατάξεις που εκδίδει το αρμόδιο Δασαρχείο ανάλογα με το επιθυμητό στάδιο εξέλιξης της κάθε συστάδας του δάσους, δηλαδή εάν έχουν προηγηθεί υλοτομίες, εάν αναμένεται αναγέννηση κλπ.
• Εγκαταστάσεις ήπιας ημερήσιας αναψυχής, ειδικών μορφών αθλημάτων όπως ποδήλατο βουνού, πεζοπορία, αναρρίχηση κλπ. και περιβαλλοντική εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση καθώς και ξύλινες ελαφρές μη μόνιμες κατασκευές (κατά τα πρότυπα του Υπ. Γεωργίας) για την εξυπηρέτηση αυτών. Ειδικότερα:
− Οικο-πολιτιστικά μονοπάτια και κατάλληλες φυτεύσεις ενδημικών φυτών σε κατάλληλες θέσεις εφόσον είναι απαραίτητο
− Υπαίθρια καθιστικά
− Κατάλληλη σήμανση με ανάδειξη των αξιόλογων στοιχείων του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος και γεωλογικών φαινομένων
Ερώτημα του  Γιάννη Π.
 Ισχύουν τα ίδια ή έχουν αλλάξει οι απαγορευτικές διατάξεις αγαπητοί Στειριώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί και από τον Αργυρίου τον Αύγουστο του 2009 στο Δημοτικό Σχολείο αγαπητέ Γιάννη Π. στους Στειριώτες Δημοτικούς Συμβούλους !!!!
Η απάντηση προφανώς θα είναι όπως και τότε φοβάμαι τίποτα ....