Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ώρα να ξυπνήσουμε

Με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία οι ευρωπαϊκοί λαοί ξύπνησαν από τον λήθαργό τους. 


Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Διαπίστωσαν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τους τα διαφήμιζε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή ότι είμαστε τόσο ισχυροί ως μέλη της, ώστε η μόνη μας έγνοια θα είναι αν τα φύλα είναι 62 ή 63, αν είναι καλύτερα τα φωτοβολταϊκά ή οι ανεμογεννήτριες για την πράσινη ανάπτυξη και αν η μάσκα προστασίας στο σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι απλή ή ενισχυμένη. Πίστεψαν ότι τον ελεύθερο μας χρόνο θα τον περνούσαμε τρέχοντας στα λιβάδια με τις κοτσίδες ξέπλεκες, ως άλλη Γκρέτα Τούμπεργκ, πίνοντας χυμούς με οικολογικά καλαμάκια και απολαμβάνοντας βίγκαν πικ νικ με σκεύη από οικολογικά υλικά, ενώ θα ακούγαμε Τζον Λένον και «Imagine all the people». Η αγαπημένη Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο θα είχε λύσει όλα μας τα προβλήματα και θα ζούσαμε μέσα στην ευμάρεια, «με περισσότερες θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» -έτσι έλεγε το Σύμφωνο της Λισαβόνας στις αρχές του 2000-, αλλά θα έλυνε και τα προβλήματα ενός δισ. φτωχών του υπόλοιπου πλανήτη.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η αποτυχία της επιτυχίας.


Κίμπι 

Εκτός από την εγχώρια τυραννία της αριστείας, ζούμε και στην παγκόσμια κηδεμονία της επιτυχίας. Τον κόσμο μας τον διαβουκολούν οι επιτυχημένοι. Εχουν στα χέρια τους τις τύχες μας. Ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, διοικούν τεράστιες διεθνείς επιχειρήσεις, είναι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών, είναι μάνατζερ ιδιωτικών, κρατικών ή μικτών επιχειρήσεων, είναι στρατηγοί, είναι γκουρού επενδύσεων, είναι επικεφαλής διεθνών οργανισμών, είναι κεντρικοί τραπεζίτες, ανεβοκατεβαίνουν θέσεις στη λίστα των υπερπλουσίων του Forbes, είναι σελέμπριτις, είναι ινφλουένσερ, είναι τι-βι περσόνες, είναι μιντιάρχες, είναι πρόεδροι χωρών, είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, επίτροποι, γενικοί γραμματείς, είναι ηγέτες κομμάτων, είναι επικεφαλής φιλανθρωπικών ΜΚΟ.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

H Στείριδα μετακόμισε.


  • To blog " Στείριδα " μετακόμισε στη διεύθυνση: http://steirida1.wordpress.com
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου steirida1@hotmail.gr
  • Το παρόν blog θα μείνει ενεργό για ένα διάστημα , αλλά δεν θα ανανεώνεται.  Ελπίζω να σας "δω" όλους στο νέο χώρο.
  • Εκεί υπάρχουν όλα τα προηγούμενα άρθρα.

Η Στείριδα αλλάζει στέγη.

Πριν 3,5 περίπου χρόνια ξεκίνησε δειλά -δειλά στο διαδίκτυο η   " Στείριδα ". Νέα δεδομένα με αναγκάζουν , όμως, σε μια αλλαγή.  Η αλλαγή στην πολιτική απορρήτου της Google σε συνδυασμό με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ACTA αλλάζουν τα δεδομένα στο διαδίκτυο, όσον αφορά την ελεύθερη έκφραση.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης της Google μην βγουν τα μυστικά σας στη φόρα.

Σε λίγες μέρες, 1 Μαρτίου, η Google αλλάζει την  πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων της, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει και να αποθηκεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της.
Αλλά υπάρχει τρόπος με 3 βήματα να διαγράψετε από το μόνιμο προφίλ σας στοιχεία που ίσως περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία όπως ηλικία, το φύλο, τον τόπο και ακόμη και την σεξουαλικότητα, πριν από την  ημερομηνία αυτή.

Αγορά χρόνου, όχι λύσης

Tου Σταύρου Λυγερού

Ο ελληνικός λαός έχει για τα καλά εισέλθει στον δρόμο που επέλεξαν γι’ αυτόν, αφενός η τρόικα κι αφετέρου η άρχουσα τάξη. Είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Εάν το νέο πρόγραμμα αποτύχει, η Ελλάδα θα καταστεί για δεκαετίες έρμαιο των δανειστών της. Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην το λέει, αλλά η χώρα έχει παραιτηθεί από την ασυλία που –σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο– απολαμβάνει κάθε κυρίαρχο κράτος έναντι όσων κατέχουν ομόλογα. Με άλλα λόγια, το ελληνικό χρέος είναι πια καθ’ ολοκληρίαν ουσιαστικά ενυπόθηκο.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»

Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικκτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi. Στο άρθρο του –το οποίο δημοσιεύεται στο ρωσικό ιστολόγιο του Russia Today- ο Salbuchi κάνει μια παράλληλη περιγραφή των γεγονότων που έφεραν στην Αργεντινή στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση μια δεκαετία πριν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και πρόκειται να συμβούν.

Η «βοήθεια στο σπίτι» παραδίδεται σε ιδιωτικές εταιρείες – «κοράκια»!


Νέο χαράτσι στους ασφαλισμένους! Στο δρόμο 4.000 εργαζομενοι!
Πάνω από 120 χιλιάδες ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες σε καθεστώς ιδιωτικού εμπορίου και υπερεκμετάλλευσης!
Την Παρασκευή (24/2) κατετέθη στον απαράδεκτο Εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας (ν)τροπολογία – εξπρές (που στην ουσία αποτελεί ένα ολόκληρο πολυνομοσχέδιο), το οποίο έχει ως πυρήνα την παράδοση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα πιο τυφλά ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ. για τις τρέχουσες συμφωνίες

Οι συμφωνίες στα πλαίσια του Eurogroup της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου κάνουν ακόμη και το 1ο Μνημόνιο με την αντίστοιχη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης του 2010 να ωχριούν. Με το πλαστό επιχείρημα ότι «η χώρα σώθηκε από την χρεοκοπία» οι πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης παρέδωσαν κυριολεκτικά τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και τους ευρωκράτες.