Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΣΤΕΙΡΙ : η γενέτειρα του τίμησε τον Λάκη Μπέλλο



Στις 13/08/2009 σε μια σεμνή τελετή μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης,ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου τίμησε τον Στειριώτη Λάκη Μπέλλο για την μέχρι τώρα προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Πατρίδα μας.

(ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΜΠΕΛΛΟ)

Ο Λάκης Μπέλλος είναι δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Τα πρώτα του κείμενα τα έγραψε το 1977 στο περιοδικό ‘ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ’ όταν τα έστελνε ακόμα από το χωριό.
Στη συνέχεια όταν πήγε στην Αθήνα συνεργάστηκε με τα εξής μέσα:
•Στον έντυπο τύπο με τις εφημερίδες ‘ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ’, ‘ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ’ ως αθλητικός συντάκτης, καθώς και στο περιοδικό ‘ΤΗΛΕΡΑΜΑ’.
•Στο ραδιόφωνο με τους σταθμούς ‘ΑΘΗΝΑ 9.84’, ‘ΣΚΑΪ 100.4 FM’ και ‘ANTENNA ΡΑΔΙΟ’
•Στη τηλεόραση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ‘ΣΚΑΪ’, ‘ANTENNA’, ‘ALTER’, ‘ALPHA’ γράφοντας κείμενα για τον Γιώργο Μητσικώστα και στο τηλεοπτικό σταθμό ‘STAR’ γράφοντας κείμενα για τη σειρά ‘ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ’ με τους: ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΦΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΓΑΛΙΤΗ.
Στο θέατρο έχει γράψει ως τώρα οκτώ (8) επιθεωρήσεις μαζί με άλλους συγγραφείς στα θέατρα ‘ΑΛΣΟΣ’, ‘ΒΕΜΠΟ’, ‘ΠΑΡΚ’. Πρωταγωνίστησαν σε αυτές ανάμεσα σε άλλους οι ηθοποιοί: ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ, ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ, ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ, ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ.
Ο Λάκης Μπέλλος έχει βραβευθεί δυο (2) φορές από την εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων για επιθεωρήσεις που παίχτηκαν στο θέατρο ‘ΑΛΣΟΣ’ και είχαν γραφτεί μαζί με τους: ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ.
Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ΜΗΤΣΙ-ΧΩΣΤΑ’ στην οποία ήταν ο σεναριογράφος κέρδισε από το 2001 έως και το 2006 πέντε (5) φορές το Πρώτο (1ο) Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου Τύπου (ΕΣΗΕΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στον οποίο έχει διατελέσει στο διοικητικό Συμβούλιο.

Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τον ΆΝΘΡΩΠΟ Λάκη : ακεραιότητα, διακριτικότητα και κυρίως η σεμνότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: