Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ζούμε το φιάσκο του δόγματος της λιτότητας.

του PAUL KRUGMAN
Την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας, μία βρετανική δεξαμενή σκέψης, δημοσίευσε μία αναπάντεχη γραφική παράσταση συγκρίνοντας την τρέχουσα ύφεση με προηγούμενες υφέσεις και ανακάμψεις. Αποδεικνύεται ότι βάσει ενός σημαντικού δείκτη - εκείνου που καταγράφει τις αλλαγές στο πραγματικό ΑΕΠ από την αρχή της ύφεσης - η Βρετανία τα πάει χειρότερα τώρα σε σχέση με την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης προπολεμικά.

Νίκος Στουπής: Η Στερεά Ελλάδα ευημερεί .... κατά τον κ. Κλέαρχο Περγαντά.

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Κλείσαμε ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού της Περιφερειακής «αυτοδιοίκησης». Αναμέναμε, όπως σαφώς ορίζει το άρθρο 185 του Καλλικράτη, τα ετήσια πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής (του Περιφερειάρχη δηλ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής), ότι αφορά δηλ. - όπως αναλυτικά περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο- την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και την διοίκηση.

Ποντίκια.

Του Δημήτρη Δανίκα
  • Έβαλαν, λέει κόκκινες γραμμές για την σωτηρία των μισθών και των φτωχών.
  • Σιγά τώρα που νοιάζονται για τους μεροκαματιάρηδες, τους ανέργους και τους σκληρά εργαζόμενους. 
  • Αν έστω και μισό δράμι ένιωθαν τύψεις και ενοχές, δεν θα είχαν ρίξει την χώρα στα τάρταρα και στα χέρια των καρχαριών και των νεοαποικιοκρατών.

Δήμος ΔΑΑ: Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – παγετού - χιονόπτωσης, δεν θα λειτουργήσουν  τις δύο (2) πρώτες διδακτικές ώρες, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Κούρεμα του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ.

Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αφού συνεδριάσουν εκ νέου οι κοινωνικοί φορείς.

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, όπως προκύπτει από τις χθεσινές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφορούν κούρεμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 600 ευρώ από 751 σήμερα (μείωση 20%) και κατακόρυφη μείωση των μισθών στις κλαδικές συμβάσεις με πάτωμα τα 750 ευρώ.

Τα «κοκκινάδια» των όψιμων αντιστασιακών.

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η «αντιστασιακή» ρητορεία των μετόχων της συγκυβέρνησης και των... συνοδοιπόρων τους, από τον πρωθυπουργό μέχρι τα κανάλια, με αφορμή τη γερμανική επιθυμία περί ξένου επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, ήταν μοιραίο να κρατήσει μόνο λίγες ώρες. Το ίδιο και οι «κόκκινες γραμμές», με τις οποίες οι συγκυβερνώντες «εξόπλισαν», υποτίθεται, τον Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί και με την τρόικα και στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ευχαριστήριο Συνεταιρισμού παραγωγών Φορμαέλας Αράχωβας προς την Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.


Ευχαριστήρια επιστολή προς την Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Φορμαέλας Αράχωβας.

Οι παραγωγοί ευχαριστούν την Βουλευτή για την κινητοποίηση της στον ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την λειτουργία των χώρων παρασκευής Φορμαέλας και τη διάθεση της σε Πανελλήνια κλίμακα, που είχε επιτυχή έκβαση καθώς ελήφθη σχετική απόφαση από τον ΕΦΕΤ σύμφωνα με την οποία….

Πόνος, γνώση, πράξη...

Η ευρωπαϊκή πολιτική και τα πολλαπλά μαθήματα της κρίσης.
Του Κώστα Μποτόπουλου*
Κι όμως, υπάρχει. Κι όμως, είναι προοδευτική. Κι όμως, επιτέλους, φάνηκε. Αλλά, δυστυχώς, η απάντηση στην κρίση δεν θα έρθει από τη χώρα που είχε το φορτίο να τη ζήσει βαθύτερα στο πετσί της οδηγούμενη από μια «σοσιαλιστική» κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή έχασε την ευκαιρία της, και την ψυχή της, κι έτσι τα μαθήματα που έδωσε η Ελλάδα στην Ευρώπη δεν θα τα εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά όσες χώρες της Ευρώπης έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Χορευτικός λαογραφικός όμιλος Λιβαδειάς: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και ετήσιος χορός.


               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Χορευτικός  Λαογραφικός  Όμιλος  Λιβαδειάς  έχει  την  τιμή  να  σας  προσκαλέσει  στην  κοπή  της  Πρωτοχρονιάτικης  πίτας  και  τον  ετήσιο χορό  του, το Σάββατο  4 Φεβρουαρίου 2012  στις 21:00 στο κέντρο ″ΡΟΔΟΝ  PALACE″.

ΟΓΕ: Ανοικτή επιστολή στους κυβερνώντες για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».


Κυρίες και Κύριοι της συγκυβέρνησης 
  
Πάρτε πίσω τον  αναίσχυντο «Κώδικα Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια  ινδικής κάνναβης και την  παράδοση της πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Μοντέλο εφεδρείας στους ΟΤΑ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών πρότεινε τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος για το πλεονάζον προσωπικό, που θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται όπου υπάρχουν κενά. Τη θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζήτησαν οι αιρετοί.
Συγγραφή: ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ - Μ. ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
Τη θεσμοθέτηση μιας «ιδιότυπης εφεδρείας» για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος.

Ανεμογεννήτριες:Για τη συνέντευξη του κ. Δημάρχου στο aftodioikisi.gr


Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Ικαρίας, κ. Χρ. Σταυρινάδης στο aftodioikisi.gr, στις 9/1, μάθαμε α) ότι ο όμιλος Μυτιληναίου, παρά τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει προκαλέσει στον κόλπο της Αντίκυρας (υπόθεση ‘κοκκινης λάσπης’), στη περίπτωση της Ικαρίας μπορεί να ‘σεβαστεί το περιβάλλον β) ότι η επιχειρηματολογία που εδώ και καιρό αναπτύσσεται κατά του αιολικού σταθμού μαμούθ είναι φαιδρή. Μάθαμε επίσης για μια  ημερίδα-συνάντηση που ‘κάνανε’ (ποιοί;…) όπου τα θέσανε και είπανε να συνεργαστούνε να βρούνε μια λύση από κοινού. Από αυτή τη τελευταία απάντηση του κ. Δημάρχου εγείρονται επιπλέον ερωτηματικά. Πρόκειται για κάποια ημερίδα που οργάνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου (‘κάνανε’) ή αναφέρεται στην διημερίδα που οργάνωσε η Εταιρεία Ικαριακών Μελετών; Αν πρόκειται για τη τελευταία, υποστηρίζει δηλαδή ότι εκεί τέθηκε δημόσια το θέμα αυτό;;;;

IQ και iPad

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

Ο ΝΙΚΟΣ Θέμελης είχε πει κάποια στιγμή μετά το 2004 ότι από την οκταετία Σημίτη θα μείνουν μόνο τα μπετά. Κάτι είναι κι αυτό! Τι έμεινε από την πενταετία Καραμανλή; Η οσμή των σκανδάλων. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι σιωπηλός και περιθωριοποιημένος, ενώ όλα τα μεγάλα στελέχη της κυβέρνησής του - με κάνα δυο εξαιρέσεις - είναι εκτός πολιτικής.

ΚΑΠΕ: Έτσι θα εξοικονομήσουν ενέργεια οι δήμοι.

Το «κλειδί» με το οποίο θα εξοικονομήσουν ενέργεια στα κτίρια τους μέσω των νέων τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που εφαρμόζονται ήδη στα κτήρια της Ευρώπης, δίνει στους δήμους το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ*.

Το βρώμικο παιχνίδι του ΔΝΤ με την Ελλάδα.

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Πολλοί στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον δείχνουν να ξαφνιάζονται για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πολ Τόμσεν εμφανίζεται αλαζονικός και σκληρός τους τελευταίους μήνες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ευγενικός και συνεργάσιμος.

Η πολιτική σκηνή είναι άδεια.

Του Λουκά Αποστολίδη

Βιώνουμε μια βαθιά κρίση, φοβόμαστε μάλιστα κάποια καταστροφή, αλλά η πολιτική σκηνή είναι άδεια»
Alain Touraine, «Μετά την κρίση»


Το πολιτικό προσωπικό τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, δυστυχώς, μοιάζει άβουλο και ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει την κρίση. Στη χώρα μας, δε, μοιάζει το πολιτικό τοπίο με απέραντο σκορποχώρι. Κανένας κεντρικός θεσμός της κοινωνίας μας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. [...]

Η Μέρκελ μάς γυρνάει προ... 1821!

του Γιώργου Δελαστίκ
Έφριξαν όλοι οι Ελληνες μόλις άκουσαν ή διάβασαν τις πρώτες ειδήσεις για το γερμανικό έγγραφο αναφερόμενο στις προτάσεις του Βερολίνου για τη χώρα μας που επιδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Ένα έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, υποχρεώνοντας έτσι όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, να διοχετεύσουν στον Τύπο το πλήρες κείμενό του, με αποτέλεσμα να μάθουν όλο το περιεχόμενό του και οι Ελληνες από χθεσινές εφημερίδες.

Tι πρέπει να ξέρετε για τις 1.696 θέσεις εργασίας που «ανοίγουν» σε όλη τη χώρα.

Το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πρόσληψη 1.696 εργαζομένωνσε διάφορες κλάδους και ειδικοτήτων σε 21 φορείς. Διαβάστε αναλυτικά τις ειδικότητες και τις προϋποθέσεις για να κάνετε αίτηση.

Διαμαρτυρία στο "σκοτάδι" την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Μία «σκοτεινή» διαμαρτυρία για τις αυξήσεις της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές καλούνται να σβήσουν τα φώτα από τις οκτώ το βράδυ και για μισή ώρα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής, το Σεπτέμβριο του 2002 όταν «βύθισαν» στο σκοτάδι όλη τη χώρα.

Το Εθνικολαϊκίστικο συμφέρον.

Του Γιώργου Δ. Ανδρέου* 
  Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα ακούω όλο και πιο πολλούς κατά κανόνα επισκέπτες των τηλεοπτικών παραθύρων –πολιτικούς και μη - να επικαλούνται το Λαϊκό και το Εθνικό Συμφέρον, ως το υπέρτατο αγαθό. Λέξεις που έχουν αναγορευθεί από τους πολιτικούς φορείς σε ιδεολογική καραμέλα - στόχο και σκοπό της ζωής και της πολιτικής τους.

Ας κοπιάσουν.

του Γιάνη Βαρουφάκη 
Το ότι κάποιοι γερμανοί πολιτικοί κατέγραψαν αυτά που σκέφτονταν από καιρό, είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προτιμώ την ειλικρίνεια από την διγλωσσία. Έτσι κι αλλιώς δεν το κρύβουν εδώ και καιρό. Ας το γράψουν κιόλας. Στο μυαλό τους η Ελλάδα φαντάζει ως ένα δυσβάστακτο, όλο και αυξανόμενο, βάρος. Αν πρέπει να το σηκώνουν, στέλνοντας όλο και περισσότερα δισεκατομμύρια στην Αθήνα (ανεξάρτητα του αν η δική μας κυβέρνηση δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει υπέρ της ελληνικής οικονομίας), είναι λογικό να απαιτήσουν, μετά από ένα σημείο, να αποκτήσουν και επίσημα εκτελεστική εξουσία στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται από την πίσω πόρτα
Γράφει ο Μαζεστίξ
Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.
Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.

Ακίνητα: Έρχονται τα "ραβασάκια" για ΕΤΑΚ, ΦΑΠ.

της Έλενας Λάσκαρη

Τριπλό χτύπημα της εφορίας θα δεχθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι αναμένουν την τελευταία τριετία, τα ειδοποιητήρια για το ΕΤΑΚ του 2009 αλλά και για το ΦΑΠ 2010 και 2011.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως κατάφερε να εκκαθαρίσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ετοιμάζεται να στείλει τα ραβασάκια μέχρι τον Ιούνιο, φροντίζοντας όπως λένε αρμόδια στελέχη , «να μην πέσουν όλα τα χαράτσια μαζί».

Κοινωνία υπό διάλυση.


Συγγραφή: Νίκος Αραπάκης*
Ώρες ώρες αποκομίζω την εντύπωση, απ’ αυτά που διαβάζω και ακούω, ότι η Ελλάδα της κρίσης δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από αυτήν προ της κρίσης. Ότι όλα βαίνουν καλώς, με κάποιες μικρές και επιμέρους διαφοροποιήσεις. Ότι στριμώχνονται λιγάκι οι Έλληνες, αλλά, έλα μωρέ, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Σήμερα-αύριο τα πράγματα θα στρώσουν και η Ελλάδα, και κυρίως οι πολίτες της, θα γίνουν όπως ήταν πριν λίγα χρόνια. Τότε που, σύμφωνα πάλι με αυτά που διαβάζω και ακούω, όλοι οι Έλληνες είχαν στην κατοχή τους από ένα καγιέν, τα έσπαγαν καθημερινά στα μπουζούκια, τους έτρεχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια και έκλεβαν συστηματικά το κράτος.

Πότε ανασταίνονται νεκροί.

Tου Χρήστου Γιανναρά

Zούμε πολυώδυνη κρίση, μας κρίνουν τα γεγονότα. Kρίνεται το τι χτίσαμε τόσα χρόνια, τι κράτος, ποιες σχέσεις κοινωνίας των αναγκών, ποια παιδεία και κατά κεφαλήν καλλιέργεια, τι στόχους βάλαμε στην προσωπική και στην κοινή μας ζωή.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Λαμία:Η ανάπλαση του λόφου των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.


Κύριε Δήμαρχε,
Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε πως στοχεύετε να αναπλάσετε τον πιο πάνω αναφερόμενο χώρο. Το τι ακριβώς θα κάνετε δεν το γνωρίζουμε. Επειδή όμως οι παρόμοιες παρεμβάσεις αλλά και τα έργα σας – κατά την γενική παραδοχή των Λαμιωτών – δεν είναι λειτουργικά αλλά και από την αισθητική τους παρουσία ήταν πολύ χειρότερα των προσδοκιών μας – για παράδειγμα το χώρος του Στρατοπέδου του λοχαγού Τσαλτάκη, η Πλατεία Λαού, σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές, οι αθλητικοί χώροι κλπ., θάθελα να σας κάνω μια πρόταση.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 24η AGROTICA 2012.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 24η AGROTICA 2012, τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, με ένα κεντρικό περίπτερο και με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της Π.Στ.Ε και των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Εκλογή νέου γραμματέα της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.

Δελτίο τύπου
Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου,  μέλη της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας , οι οποίοι ομόφωνα με ψήφισαν για Νέο Γραμματέα τους.

Η διαδικασία αυτή, έγινε λόγω του θανάτου του Γραμματέα,  αείμνηστου Γιάννη Μπούρα, ο οποίος στην μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή,  με την στάση του τίμησε το ΠΑΣΟΚ.  Ο Γ. Μπούρας  μπήκε στο πάνθεον,  μαζί με όλα εκείνα τα στελέχη,  που από διαφορετικές θέσεις υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ με σεμνότητα, με αγωνία και αγώνες. Δίδαξαν  εμάς,  ότι το όραμα μας,  πρέπει να το υπηρετούμε με έργο,  διαφάνεια και  διαρκείς  αγώνες .

Ποιος θέλει «επίτροπο» ή «εντεταλμένο» στην Αθήνα;

Και ο γερμανικός τύπος επιβεβαιώνει σήμερα την πρόταση για αποστολή για διορισμό ειδικού επιτρόπου για την Ελλάδα.

«Επίτροπος περικοπών για την Αθήνα;» επιγράφεται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine της Φραγκφούρτης, ενώ η Welt του Βερολίνου κυκλοφορεί με το εξής πρωτοσέλιδο: «Το Βερολίνο θέλει τον έλεγχο στον προϋπολογισμό της Αθήνας».

Με το μάθημα της Γλώσσας ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις 2012.( Πρόγραμμα)

Στις 21 Μαϊου αρχίζει ο μαραθώνιος των εξετάσεων για τους υποψηφίους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
της Μάρνυς Παπαματθαίου
Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τελικά εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν γι α τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια στις 5 Ιουνίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι άνεργοι στη Γαλλία ξεπερνούν τον πληθυσμό της Ρώμης.

Της Μαρίας Δεναξά
Την ίδια ώρα που χιλιάδες Έλληνες σκέφτονται να πάρουν  τον δρόμο της ξενιτειάς, με προορισμό κυρίως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και έχοντας ως αποσκευές το όνειρο και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, δημοσιεύθηκαν στη Γαλλία τα επίσημα  στοιχεία της ανεργίας για την χρονιά που πέρασε….

Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και δέος,  αφού για πρώτη φορά οι άνεργοι στη Γαλλία ξεπέρασαν το 2011 κατά πολύ σε αριθμό τον πληθυσμό της Ρώμης (2,7εκ), της Λισσαβόνας (2,63 εκ) ή του Μονάχου (2,31εκ)! 

Η Ελλάδα της ντροπής.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Σκληρός, ανελέητος απέναντι στη χώρα μας, ο αξιότιμος Γερμανός βουλευτής Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ και των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει!», δήλωσε χωρίς περιστροφές σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», και συνέχισε ρίχνοντας την πολιτική βόμβα: «Πρέπει να γίνει σαφές στους Ελληνες ότι λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου της επιβολής από την ΕΕ ή από τα κράτη της Ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!». Ενός αποικιακού διοικητή της Ελλάδας κατά το πρότυπο των «γκαουλάιτερ» που εγκαθιστούσαν οι ναζί στις ευρωπαϊκές χώρες που κατακτούσαν επί Χίτλερ!

Θα καταργήσουν και το δικαίωμα στη ζωή!

Του Χρήστου Δημήτρη
Τι βδομάδα κι αυτή! Εύστοχα η "Αυγή" την Τετάρτη με τίτλο “Κυβέρνηση οπερέτα” αποτύπωσε την κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πολιτική, χωρίς θεσμούς και σοβαρή κρατική λειτουργία. Μια χώρα απολύτως χρεωκοπημένη. Θέματα μείζονος εθνικής σημασίας: Τελεσίγραφο Ρεν - Σόιμπλε για ενυπόγραφες δεσμεύσεις των τριών πολιτικών αρχηγών που τα κόμματά τους στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να υπογράψουν όλο το πακέτο αλλαγών - διαταγών στην οικονομική πολιτική της προσεχούς δεκαετίας τώρα, πριν τις εκλογές! Να μεγαλώσει το κούρεμα και να πάει στο 70% γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ομολογίες υπουργών του ΠΑΣΟΚ πως δεν διάβασαν το Μνημόνιο! Απόλυση (δεύτερη απόπειρα μετά την πρώτη του Βενιζέλου) από τον υπουργό δικαιοσύνης των δύο ενοχλητικών στην εξουσία οικονομικών εισαγγελέων.

Ο λαός μας λέει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι του.

Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη

Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις οι φορές που διάφορα κορυφαία στελέχη του κυρίαρχου πολιτικού μας συστήματος έχουν προβεί και συνεχίζουν να προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα απορίας, οργής, αγανάκτησης και θυμηδίας.

.. Χίλιες λέξεις.

Βαστάτε αδέλφια…

Tης Σοφίας Λαμπίκη
Δεν θα γράψω για όλους τους Έλληνες. Δε με νοιάζουν αυτοί που ήρεμα περνούν τη ζωή τους μέσα στο βόθρο σα τους χοίρους μασουλώντας τα σκατά που τους πετά ο χοιροτρόφος και τώρα σκούζουν αφού έφτασε η ώρα της σφαγής τους.

Ένα γράφημα, δυο κόσμοι.

Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις και το παραπάνω γράφημα του δείκτη ανεργίας σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Γερμανία θέλει να μιλήσει και να πει πολλά.

Πολιτική χρεοκοπία.

Τoυ Νίκου Γ. Ξυδάκη 
Το «κούρεμα» του χρέους και το Μνημόνιο ΙΙ αποτελούν το δεύτερο μεγάλο ορόσημο μετά το Μνημόνιο της άνοιξης 2010. Η Ελλάδα διανύει πλέον μια ιστορική φάση δυσχέρειας και πόνου, από την οποία είναι άγνωστο πότε και πώς θα βγει. Τα αίτια της πτώσης βρίσκονται εγκυστωμένα στις παρελθούσες φάσεις διακυβέρνησης της χώρας, ενισχυμένα από τις ευρωπαϊκές παθογένειες και τη διεθνή συγκυρία· κι είναι χρήσιμο να τα γνωρίζουμε όλα αυτά, παρότι δεν προσφέρουν καμία άμεση ανακούφιση.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Φυσάει κόντρα.


Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι συνεργάζονται με το κράτος. Γιατί πληρώνουν οτιδήποτε τους επιβληθεί, γιατί σκύβουν το κεφάλι. Γιατί προσκυνούν όσα τους καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια. Οι πρεσβευτές του καπιταλισμού, πέταξαν τα δημοκρατικά προσωπεία και έδειξαν τα αποκρουστικά τους πρόσωπα. Οποιαδήποτε πρόσχημα για κοινωνική\ταξική ειρήνη κατέρρευσε.

Ως εδώ και μη παρέκει !!!

Το ποτήρι ξεχείλισε. Τώρα πλέον πρέπει να έχει συνειδητοποιηθεί από κάθε Έλληνα, ακόμη και από αυτούς που διατηρούσαν ακόμη αμφιβολίες, ότι στην πατρίδα μας έχουν ήδη τεθεί πάρα πολύ γερά θεμέλια για την σχεδόν πλήρη απώλεια της ανεξαρτησίας της. Η στρατηγική και η τακτική του «Δόγματος του ΣΟΚ», που είχε εμπνευσθεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Φρήντμαν για την επικράτηση των πολυεθνικών και του κορπορατισμού και είχε εφαρμοσθεί ανεπιτυχώς στην Χιλή, την Αργεντινή, την Ρωσία του Γιέλτσιν, την Ινδονησία τη Ν. Αφρική και αλλού, επανέρχεται ελέω κυρίως ΔΝΤ αλλά και διαφόρων ευρωπαίων «εταίρων» μας στην επικαιρότητα με θύμα την Ελλάδα.

Κάλεσμα για αιμοδοσία από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Στειρίου.


Σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για αίμα που δυστυχώς χρειάζονται συχνά μέλη και κάτοικοι του χωριού μας.
Για το λόγο αυτό σας περιμένουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογός μας,αύριο Κυριακή 29/1/2012 από τις 10 π.μ. έως και στις 1 μ.μ. στο Γενικό νοσοκομείο Λιβαδειάς.
  • Μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε μας και στην οικογένειά μας . 
  • Να το βάλουμε όλοι ως προτεραιότητα και αν δε μπορούμε οι ίδιοι, ας ενημερώσουμε ένα συγγενή ή ένα φίλο. 
  • Η αναβολή μπορεί να περιμένει, η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται δεν περιμένει ποτέ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου 

Ας μιλήσουμε για την πραγματική χρεοκοπία των ανθρώπων και της Ελλάδας…

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη 

Ας μιλήσουμε για την πραγματική χρεοκοπία των ανθρώπων και της Ελλάδας…

Όταν οι άνθρωποι εξοντώνονται, μια χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Κοινωνικά, πολιτισμικά, ηθικά… Και φυσικά οικονομικά.

Τι νομίζετε ότι είναι μια χώρα;

Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο, οι αγορές και το χρήμα των πλουσίων;

Οι βίλες και οι πισίνες; Ή τα ψηλά βουνά, που λέει ο ποιητής;

Αν οι ψυχές εξαφανιστούν, δεν υπάρχει μέλλον…

Μας δολοφονούν!…

Του παπά Ηλία

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κύριε Υπουργέ
Η τοπική Εφορία μου έστειλε μια ιταμή ειδοποίηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, απειλεί:
«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε φροντίσει για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας προς το Δημόσιο (και εφόσον δεν μεριμνήσετε για την εξόφλησή τους), μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο…»!

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ποιος κυβερνά τον κόσμο; Το κλασικό και σχεδόν γραφικό αυτό ερώτημα, που σε κάθε εποχή δέχεται διαφορετικές απαντήσεις, έχει την απάντησή του και στις μέρες μας: μόλις 147 επιχειρήσεις! Μπορείτε να απαντήσετε και 737 επιχειρήσεις, καθώς οι 147 πρώτες ελέγχουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ οι 737 (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 147) ελέγχουν το 80% της οικονομίας του πλανήτη! Είναι απίστευτη πραγματικά η συγκέντρωση του κεφαλαίου και η αλληλοδιασύνδεση των κολοσσιαίων επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην υδρόγειο.

Δημόσιο: Καταργείται το 44% των θέσεων «χαμηλών προσόντων».

Απολύσεις ζητεί η τρόικα για να επιτευχθεί ο στόχος της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων
Το Μνημόνιο2 επιφυλάσσει και νέα μέτρα για τους δημόσιους υπάλληλους. 

του Δημήτρη Νικολακόπουλου
Να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, να αλλάξει ο κανόνας του πέντε προς ένα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων, να περιοριστούν οι ένστολοι και οι στρατιωτικού και να μπούν λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, ζητεί η Τρόικα, όπως προκύπτει από το Μνημόνιο 2, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015.

Reuters: Η Γερμανία θέλει τον έλεγχο των δημοσιονομικών μας!

Το Βερολίνο φέρεται να ασκεί πιέσεις για παραχώρηση ορισμένων τουλάχιστον δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς θεσμούς, σύμφωνα με πηγές πoυ επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Ευρώπη της αλληλεγγύης …

Το κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας και οι θεμελιακές συνθήκες της ΕΕ.
Του Π.Κ. Ιωακειμίδη*

Αναγνωρίζεται τώρα ευθέως και από τους εταίρους μας. Πληθώρα δημοσιευμάτων στο ξένο Τύπο έχει αναδείξει τελευταία τις ιδιαίτερα δραματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο της κοινωνικής αποσύνθεσης - εξαθλίωσης - περιθωριοποίησης - ανέχειας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τηλεοπτικά μέσα έφεραν στην επιφάνεια δραματικές περιπτώσεις αστέγων, πεινασμένων, ανέργων, ασθενών, κατατρεγμένων, ανθρώπων στα όρια της αυτοκτονίας, γονέων που δεν μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους και τα εγκαταλείπουν σε ιδρύματα ή ΜΚΟ - γεγονότα που κανένας δε μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ζούσε η Ελλάδα του 21ου αιώνα και που δεν ταιριάζουν, σε καμιά περίπτωση, σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και σε μια (υποτίθεται) ανεπτυγμένη χώρα, ανάμεσα στις τριάντα περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες της υφηλίου (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ). 

Economist: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται αναλυτικά και με ζοφερά χρώματα ο ECONOMIST, και σε δεύτερο, εκτενές άρθρο που δημοσιεύει σήμερα με τον εύγλωττο τίτλο An economy crumbles, στο οποίο αναφέρεται και στον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενδεχόμενο το οποίο το βρετανικό περιοδικό αφήνει ανοιχτό. Το πρώτο άρθρο του βρετανικού περιοδικού εδώ

Economist: Τι πρέπει να κάνουμε με την Ελλάδα.

H κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον στην ελληνική οικονομία αποτελεί αντικείμενο μίας σειράς άρθρων που δημοσιεύονται σήμερα στο περιοδικό THE ECONOMIST. Ο ECONOMIST επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μία βεβιασμένη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε «καταστροφή» (The euro crisis, What to do about Greece). Το tvxs.gr θα δημοσιεύσει αύριο το δεύτερο άρθρο του βρετανικού περιοδικού

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ο φασισμός της μιζέριας.

Η είδηση διαδόθηκε στο διαδίκτυο τάχιστα. Κάποια αόριστη καταγγελία για κάποια άγνωστη άστεγη που ξυλοκοπήθηκε από έναν σουβλατζή. Συγκεκριμένα blogs αναμετέδωσαν την είδηση με τα στοιχεία του σουβλατζή και κυκλωμένα με κόκκινο το τηλέφωνο και η διεύθυνση σε περίπτωση που έχεις τυφλωθεί από το πάθος για εκδίκηση και δεν τα βρίσκεις με την πρώτη ματιά. Όποιος θέλει, είναι ελεύθερος να μαζέψει δυο τρεις τραμπούκους για να πάνε και να του κάνουν ότι γουστάρουν. Η καταγγελία ενδεχομένως να είναι πραγματική, ενδεχομένως και ψεύτικη.