Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ:Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση προβληματισμού και προγραμματισμού.

... Επειδή η συμπαράταξη των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας, συλλογικοτήτων του σοσιαλιστικού χώρου που αντιπαλεύουν τη σημερινή πολιτική, είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Αράχωβας, η Βασιλική Τσόνογλου.


 30 Νοεμβρίου 2011
Δελτίο Τύπου

Θέμα: Στο πλευρό των κτηνοτρόφων, για μια ακόμη φορά, η Β. Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Αράχωβας και της Βοιωτίας συνολικότερα βρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη.

Πρόσκληση σε εκδήλωση του ειδικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Θήβας την Δευτέρα 5/12/2011.


Τώρα είναι αργά(!) για ομολογίες αλήθειας, κύριε Προβόπουλε...

Της Ζέζας Ζήκου
Τώρα είναι αργά για την αλήθεια,... Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες, καθώς συμμετείχατε στην παραπλάνηση του ελληνικού λαού με την πολιτική του Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η ομολογία σας υποδηλώνει την πλήρη αποτυχία της εφαρμογής του Μνημονίου ως μοναδικής επιλογής για την αντιμετώπιση της δεινής κρίσης του χρέους. Αναφερθείς στη διαχείριση του δημοσίου χρέους, ο κ. Προβόπουλος είπε: «Μέχρι πέρυσι έλεγα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εάν η οικονομική πολιτική χειριζόταν με διαφορετικό τρόπο τα ζητήματα, το χρέος θα ήταν βιώσιμο». Αν... Αν... Αν...

Τερατωδία.

Του Γιώργου Χ.Παπασωτηρίου
Τι είναι η αισθητική χωρίς ανθρωπιά; Τι είναι η ομορφιά χωρίς δικαιοσύνη; Μία τερατωδία. Τερατωδία είναι η επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων να «καθαρίσει» την πλατεία Κλαυθμώνος   από τους «ανθρώπους-σκουπίδια» που την κατοικούσαν.

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου : 1η Δεκέμβρη, όλοι στην πανελλαδική απεργία.


Η κυβέρνηση που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό για να εξυπηρετήσει τους δανειστές και τους τραπεζίτες, προχωρά σε νέα σκληρά μέτρα φορολογικής αφαίμαξης, μείωσης εισοδημάτων, περικοπής κάθε κοινωνικής παροχής.

Δίστομο :''Tο χάρτινο σπέρμα'' στο θεατρικό Εργαστήρι ''Θεατροφρένεια'' το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ.


Ηθεατρική ομάδα του Φ.Ο.Υ "Πρόζα" παρουσιάζει το μυθιστόρημα της Kώστιας Kεντολέων Tο χάρτινο σπέρμα " σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου, ένα θεατρικό αναλόγιο στην αίθουσα του θεατρικού εργαστηριού Διστόμου το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 ώρα 20.30
Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ!
Σας περιμένουμε όλους.


Δήμος Καρπενησίου :Καυσόξυλα και πετρέλαιο σε φτωχούς.


Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Καρπενησίου, η δημοτική αρχή προχωρεί στην δωρεάν διανομή πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων.
Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας η Σοφία Ζαλοκώστα, σύμβουλος στον δήμο Καρπενησίου, τονίζει ότι οι δικαιούχοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε εισόδημα το ποσό των 4.000 ευρώ ετησίως, να είναι μακροχρόνια άνεργοι και να μην λαμβάνουν άλλη κοινωνική στήριξη από τις υπηρεσίες του δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Γεύματα Αγάπης. 

Επιστροφή στην απολυταρχία.

Συγγραφή:ΚΙΜΠΙ 
Ιδρυτικός μύθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι αποτελεί το ιδεώδες πλαίσιο εδραίωσης της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινωνιών, στην ήπειρο που κατεξοχήν έχει δοκιμαστεί από ανθρωποκτόνους πολέμους, αυταρχικά καθεστώτα, φασισμούς και αντιδημοκρατικές εκτροπές. Αυτό αποτέλεσε και το θεμελιώδες επιχείρημα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ όταν αποφάσισε, με νωπή ακόμη την εμπειρία της δικτατορίας, την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ. 

Δήμος Στυλίδας:Ο Απ.Γκλέτσος κλείνει το μάτι στους Κινέζους. (video)


Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ετοιμάζει για την Ανατολική Φθιώτιδα ο δήμαρχος Στυλίδας. 


Συναντήθηκε με το νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση και την εξαγωγή λαδιού και ελιάς στην αγορά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Δραχμή: άπαντες προετοιμάζονται πλην της Ελλάδας.


Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, η κρατική μηχανή και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνούνται να προβούν στην παραμικρή προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο κίνδυνος είναι έτσι μια βίαιη εξώθηση της Ελλάδας από την Γερμανία να βρει τη χώρα ανέτοιμη και να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλους. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποτραπεί αν από τώρα ανατεθεί σε στελέχη της κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου να εκπονήσουν σενάρια δίνοντας λύση σε πρακτικά προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν την επόμενη μέρα κι έτσι η έξοδος από το ευρώ να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Σε μια Ευρώπη...

Του Ρούσσου Βρανά

Σε μια Ευρώπη...

... εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα μας προσκαλούσε τις προάλλες, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ», ο ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον: στην Ευρώπη του 2021. Σε μια Ευρώπη όπου οι Γερμανοί παραθερίζουν στις παραλίες των μεσογειακών χωρών, οι κάτοικοι των οποίων τις έχουν εγκαταλείψει για να γίνουν κηπουροί στη Γερμανία. Σε μια Ευρώπη με μια νέα και αυστηρή δημοσιονομική ένωση που οι Γερμανοί την ονομάζουν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης αλλά οι υπόλοιποι λαοί της Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία.

Η Αλέκα Παπαρήγα τη Δευτέρα 5 Δεκέμβριου 2011 στη Λιβαδειά.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η  Κ.Ο. Λιβαδειάς σας προσκαλεί στη  συγκέντρωση που  θα πραγματοποιήσει, την ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 του Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Διοικητικού  Μεγάρου Λιβαδειάς.  (Διοικητήριο, στην οδό Φίλωνος).
Θα μιλήσει η Γ. Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα με θέμα: «Πολιτικές Εξελίξεις –Πρόταση  του Κ.Κ.Ε. για την Λαϊκή Εξουσία»

Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

ΑμΕΑ Θήβας:«Ναι στο δικαίωμα για ζωή ... Όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό..."


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ... ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ..."
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑμΕΑ) ΘΗΒΑΣ
“Βοήθησε και εσύ τα άτομα με Νοητική Υστέρηση και πρόσθετες αναπηρίες να κάνουν το όνειρό τους Πραγματικότητα, χτίζοντας ένα σπίτι για να τα περιμένει όταν θα είναι πια μόνα τους...”

Άμεση λύση στα Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Από τον Πολιτικό Μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου


Όλοι αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε για μείνουμε στην εγχώρια οικονομία, σε μια κρίσιμη καμπή  με πολλά προβλήματα που δεν είναι ώρα η αναφορά σε αυτά.  Σε αυτή όμως  την χρονική στιγμή (το timing είναι καθοριστικός παράγοντας στη λήψη των αποφάσεων διδάσκουν τα εγχειρίδια  Διοίκησης Επιχειρήσεων), τα  συναρμόδια υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) επέλεξαν να προσθέσουν άλλο ένα. Με το άρθρο 21 του ν.4015/2011 δημιούργησαν πρόβλημα ανασφάλειας αβεβαιότητας και οικονομική ζημιά στους υποψήφιους επενδυτές. Έτσι λοιπόν αυτό χρειάζεται άμεση επίλυση γιατί είναι ζήτημα -που μακράν των άλλων-  άπτεται ευθέως της αξιοπιστίας του κράτους.

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ οι ιδιώτες γιατροί.

"Εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)" αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί, μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

70 χρόνια σε περίμενα.

Συγγραφή:Simple Man
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Έκθεση Φωτογραφίας "Ορνιθες" απο τη Φωτογραγική Λέσχη Λιβαδειάς.


Έκθεση Φωτογραφίας: 4-30 Δεκεμβρίου 2011
Εγκαίνια : Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 6,30 μ.μ.
Αρκαδίου 1 & ΄Ερκυνας ( Προπονητήριο Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς )
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 4.00μμ - 10.00μμ
Θέμα:«ΟΡΝΙΘΕΣ»
Η Φωτογραφική  Λέσχη Λιβαδειάς  σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς, διοργανώνει  έκθεση φωτογραφίας 10 μελών της, από την παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη, στο Προπονητήριο του   Α.Κ.Ο.Λιβαδειάς.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Τρύπες της Ιστορίας.

Συγγραφή:ΚΙΜΠΙ
Θέλω δεν θέλω, ξανακάθισα στα θρανία. Λόγω της κόρης μου. Ξεφυλλίζω τα βιβλία της Α΄ Γυμνασίου και αντιλαμβάνομαι ένα άλμα που έχει συντελεστεί τα 35 χρόνια που με χωρίζουν από το σχολείο. Άλμα όχι απαραίτητα καλό. Η κλασική, αφαιρετική αλλά καλά «εικονογραφημένη» αφήγηση της γενιάς μου έχει αντικατασταθεί από έναν λόγο επιστημονικοφανή, γεμάτο στρυφνούς όρους, ακατάληπτους για τους εφήβους του Facebook, της τηλοψίας και της χαλαρής σχέσης με το βιβλίο. Η πρόθεση να γίνει η γνώση ουσιαστική εξελίσσεται σε μια άκαμπτη άσκηση λεξιλαγνικής δεξιότητας. 

Ευάγγελος Βενιζέλος - Ο τεθλιμμένος χασάπης.

Συγγραφή:Μαρία Σεφέρου
Έχετε δει χασάπη να παίρνει ύφος τεθλιμμένου συγγενούς επειδή δεν έσφαξε εγκαίρως τα αρνοκάτσικα ενώ ετοιμάζεται να σφάξει και άλλα; Τι; Δεν έχετε δει; Ιδού η ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες σας:
Η ευρωζώνη έχει 10 ημέρες προθεσμία.

Συγγραφή : Wolfgang Münchau
Σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις για την ευρωζώνη στις οποίες έχω παρευρεθεί πάντα κάποιος υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί θα δράσουν όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο είτε με ευρωομόλογα, είτε με τιτλοποίηση του χρέους, είτε με ποσοτική χαλάρωση, είτε με οτιδήποτε. Το επιχείρημα, ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για άμεση συλλογική δράση

Εξουσιαστές χωρίς οπαδούς, εργαζόμενοι χωρίς όνειρα....

Συγγραφή:Vasiliskos2
Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένουν στο μέλλον , μετατρέποντας τους ανθρώπους σε άνεργους ή εργαζόμενους σε αγγαρεία.

Τι φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης μπορεί να υπάρχουν σε ένα κράτος που το εργατικό του δυναμικό κάθε βαθμίδας έχει ως όνειρο να έχει μια δουλειά για ένα μεροκάματο για να περισώσει όπως όπως τη ζωή του, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη πλειοψηφία τους να βγαίνουν από το σπίτι το πρωί με μόνη φιλοδοξία και ελπίδα, το πως να περάσουν δέκα ή δώδεκα ώρες δουλειάς που δεν τους αποφέρουν τίποτα άλλο από ένα μισθό ή ένα μεροκάματο της πλάκας....

Η «βιωσιμότητα» ενός... βίου αβίωτου!


Του Νίκου Μπογιόπουλου
Τι επιδιώκουν οι εγχώριοι «σωτήρες» και οι ξένοι «εταίροι» με τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη ως προς το σκέλος της περίφημης «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους;
Τι εννοούν όταν μιλούν για «βιώσιμο ελληνικό χρέος»;

Δελτίο τύπου της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: « Ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας  για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων του χειμώνα»

Πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2011 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.

Ο… κακός (ευρωπαικός) λύκος.


Του Δημήτρη Μυ
Οι… αφελείς κοκκινοσκουφίτσες του ευρωπαικού νότου έχουν ήδη αντιληφθεί πως τα… φρου- φρου  και αρώματά τους, των τελευταίων δεκαετιών  χρυσοπληρώθηκαν με δανεικά. Με αυτή την οικονομική συμπεριφορά ο ευρωπαϊκός νότος «έστελνε» χρήμα  στο ευρωπαϊκό κέντρο, δημιουργώντας  τα γερμανικά και άλλα βορειο-ευρωπαικά πλεονάσματα. Καθώς, η ροή χρήματος στέρεψε, το μόνο που φαίνεται να συνδέει τον νότο με το ευρωπαικό κέντρο είναι η πολιτική κρίση. Κρίση, η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα –κυριολεκτικά- ολόκληρη την ευρωπαική ήπειρο.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός 2012: Το τεράστιο σκάνδαλο με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων.

Του Γιώργου Κουτσούκου*
Όταν οι μάσκες πέφτουν, τότε ακόμα και τα πιο στοιχειώδη προσχήματα προβάλλουν ως αχρείαστα στο πλαίσιο της μνημονιακής -οικονομικής και κοινωνικής- εξόντωσης της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Δείγμα του απροκάλυπτου κυνισμού των κυβερνώντων και ταυτόχρονα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο αποτελεί το θέμα του «κουρέματος» κατά 50% των κρατικών ομολόγων, τα οποία κατέχουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Νικητής στο τοπικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός Κυριακίου με 9-2 επί του Αθλητικού Ομίλου Στειρίου.

Ο Παναθηναϊκός Κυριακίου  ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι για την 8η αγωνιστική της Β' κατηγορίας του 1ου ομίλου Βοιωτίας επικρατώντας με 9-2 του αθλητικού ομίλου Στειρίου  στο γήπεδο Κυριακίου.
Περισσότερο αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα από τον Λάκη Μπέλλο, στο Πάμε λουκέτο!

Δύση και Ανατολή προβλέπουν Αρμαγεδώνα.

Η ζώνη των "17" κινδυνεύει να διασπαστεί σε δύο ή περισσότερα κομμάτια, θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και την ίδια τη μελλοντική ύπαρξη της ΕΕ των "27", προβλέπει με καταστροφολογικούς τόνους η μεγάλη πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ. Για "επερχόμενο Αρμαγεδδώνα" κάνει λόγο το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ σε ανάλογα καταστροφολογικό τόνο κινήθηκε και το βρετανικό περιοδικό Economist τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλό του ένα ευρώ που πέφτει ωσάν φλεγόμενος μετεωρίτης. Στο στόχαστρο η  καγκελάριος Μέρκελ για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Ώρα να πληρωθούν γερμανικές αποζημιώσεις!

Συγγραφή:Sebastian Mallaby*
Τους τελευταίους 18 μήνες, η Γερμανία έχει δοκιμάσει όλα τα κόλπα για να περιορίσει τη συμμετοχή της στις ευρωδιασώσεις. Έχει επιβάλει εξοντωτικές λιτότητες σε χρεοκοπημένες χώρες. Έχει βάλει στη μέση το ΔΝΤ. Έχει προσπαθήσει να πετάξει το μπαλάκι στην Κίνα. Έχει ανακαλύψει μια απίθανη και μάταιη εμμονή με τη μόχλευση του European Financial Stability Facility.

Αντί να τους βάζουμε φυλακή, τους κάνουμε πρωθυπουργούς!

: Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλος*
Ο Κ.Σημίτης (για να κρύψει 2,8 δισ. € ) μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!
Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.
Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κραυγή.Edvard Munch: The Scream
Ακούστε λεχρίτες, εισπράκτορες των αγάδων σας.
Αν θέλετε τη ζωή μου, πάρτε την.
Έτσι κι' αλλοιώς στον δικό σας κόσμο δεν χωράει. 
Όπως δεν χωράνε και οι ζωές των παιδιών των παιδιών μου.

Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού συλλόγου Αντίκυρας.


Δελτίον Κρίσης: 25.11.11


Του Γιάννη Βαρουφάκη
1. Γιατί η Γερμανία δυσκολεύτηκε να δανειστεί;
Το γεγονός της εβδομάδας ήταν η αποτυχία της πρόσφατης δημοπρασίας Γερμανικών ομολόγων. Η Κρίση έφτασε στα πρόθυρα του πιο σκληρού μέρους του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, όπως ήταν αναμενόμενο σε όποιον (πλην ευρωπαίων ηγετών) είχε μάτια και έβλεπε. Τι ακριβώς συνέβη; Έχασε η κραταιά Γερμανία την αξιοπιστία της; Όχι βέβαια. Απλά, οι επενδυτές (ιδίως οι εξ Ασίας) άρχισαν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα να μην υπάρχει ευρώ σε πέντε χρόνια, όταν δηλαδή θα λήξουν τα Γερμανικά ομόλογα που δεν βρήκαν ικανό αριθμό αγοραστών πριν μερικές μέρες.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Με ποιον είσαι;

Του Γιάννη Πανούση*

Φτιάχνουμε αγάλματα για να προσκυνάνε οι δικοί τους απόγονοι
Μ. Καλλιαντά – Γάλλιου, Οι χορωδίες των στοιχειωμένων

Προεδρευομένη Τραπεζική Δικτατορία.


Του Μενέλαου Γκίβαλου
Εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, τα οικονομικά συμφέροντα –εργολάβοι, κερδοσκόποι, μεταπράτες–, με πο­λιορκητικό κριό τα ΜΜΕ, έχουν διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους θεσμικούς πυλώνες της πολιτικής και επιβάλλουν τις βουλήσεις τους, τα στυγνά συμφέροντά τους.

Υπό διάλυση τα Κέντρα πρόληψης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κινδυνεύουν τα 5 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην περιφέρεια Στερεάς (ένα σε κάθε νομό), παρά το σύνθετο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια και ενώ οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης διογκώνονται. Οι δαπάνες λειτουργίας τους έχουν περικοπεί δραματικά και δεν καταβάλλονται. Επιπλέον στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γίνεται ούτε καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης. 

Ηθική ηλιθιότητα…

Του παπά Ηλία Υφαντή

Πάμπολλοι είναι αυτοί, που χαρακτηρίζουν το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό καθεστώς, ως φασιστική χούντα. Η οποία λειτουργεί ως εντολοδόχος του ναζιστικού καθεστώτος του 4ου γερμανικού Ράιχ.

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερέας:Αλληλεγγύη και κοινή δράση για το χαράτσι στα ακίνητα.


24/11/2011

Αλληλεγγύη και κοινή δράση για το χαράτσι στα ακίνητα

Οι νεόπτωχοι και η Ελλάδα της κρίσης.

Η φτώχεια, ένας εχθρός που αφορούσε πάντα άλλους, εισέβαλε στη ζωή των Ελλήνων, βάζοντας τέλος στο όνειρο της ατέρμονης ευημερίας. Τι μπορεί να κάνει κανείς; Πώς να σηκώσει το βάρος των περιστάσεων; Πώς να αντέξει τη θύελλα, που ξέσπασε έξω και μέσα του, αποδυναμώνοντας το σώμα και το μυαλό; 

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα και πάλι....

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας.
Κα υπουργέ

Είναι βέβαια γνωστό ότι η χώρα μας δεν φημίζεται ιδιαίτερα για μακρόπνοα σχέδια και μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς και αυτό ίσως είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πολιτικού μας συστήματος.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του χορωδιακού συλλόγου Στειρίου «Η Στείριδα».


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο χορωδιακός σύλλογος Στειρίου " Η Στείριδα " θα τραγουδήσει παραδοσιακά επετειακά τραγούδια, συμμετέχοντας στις  εορταστικές εκδηλώσεις της δημοτικής ενότητας Αράχωβας για την185η επέτειο της μάχης της Αράχωβας, στο λαογραφικό μουσείο (παλιό δημοτικό) Αράχωβας. 
πηγή

Το χαράτσι της ΔΕΗ και η καθεστωτική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ.

aligator
Ο κοινοτικός επίτροπος μετά από ερώτηση του κ. Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, όπως και η Συνήγορος του Πολίτη είπαν χθες το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνδέονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών με την παροχή κοινωνικών αγαθών. Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν "να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό (της ηλεκτρικής ενέργειας) από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές του υποχρεώσεις".

Ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων, για την επέτειο της μάχη της Αράχωβας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αράχωβα, 25 Νοε 2011

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους φίλους που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν το διήμερο Σάββατο/Κυριακή 26-27 Νοεμβρίου 2011 στην Αράχωβα για τις εκδηλώσεις για την Μάχη της Αράχωβας ότι η Ontime WebTV θα καλύψει με ζωντανή μετάδοση τις εκδηλώσεις στο internet.

Η φούσκα Παπαδήμου.

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

Πριν από ένα χρόνο το ενδεχόμενο να διαλυθούν η ευρωζώνη και η Ε.Ε. θεωρούνταν όχι απλώς αδιανόητο, αλλά ή αγγλοσαξονική συνωμοσία ή εμμονή κάποιων παλαιοαριστερών που... καρβέλια ονειρεύονται.

Δελτίο τύπου του Δημήτρη Πιπεργιά.


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
                                                                         25-11-2011

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας ,το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα κάνουμε εκλογές, κυρία Μέρκελ, και πότε;

Του Στέλιου Κούλογλου
Δυστυχώς,ο κ. Σαμαράς δεν μαθαίνει από τα λάθη του.
Για να προωθήσει την πολιτική του καρριέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθέτησε, στις αρχές της δεκαετίας του 90, μια μαξιμαλιστική πολιτική για το μακεδονικό, που ηχούσε καλά στα αυτιά των Ελλήνων, αλλά δεν έπαιρνε καθόλου υπ οψη της την διεθνή πραγματικότητα: το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να εξοριστεί στην πολιτική έρημο για την επόμενη δεκαετία, η Fyrom να αναγνωριστεί απ όλους ως Μακεδονία και η Ελλάδα να υποστεί, αφού πρώτα σπατάλησε απίστευτες εθνικές δυνάμεις,μια από τις σοβαρότερες διπλωματικές ήττες της πρόσφατης ιστορίας της.

Παραίτηση της Ευαγγελίας Γρανιτσιώτη από την θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Προς
Τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
κ. Γιώργο Σιδέρη

     Με αφορμή την δήλωσή σου, την Κυριακή 20/11/11 στο STAR ΛΑΜΙΑΣ, με τίτλο «Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει» σου υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέας.

Η... αντεπίθεση των «εφέδρων».

Με τα νεύρα των δημοσίων υπαλλήλων παίζει η κυβέρνηση σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, καθώς ούτε και η ίδια δεν έχει καταλάβει τις συνέπειες που θα προκαλέσει το μέτρο της αποψίλωσης του Δημοσίου από όλα τα έμπειρα στελέχη του.
Από την πλευρά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «έφεδροι» απαντούν στις προθέσεις της κυβέρνησης με αιτήσεις συνταξιοδότησης καθώς έτσι σώζουν τη σύνταξή τους από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι φέτος να υπολογίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα συνταξιοδοτηθούν, θα φτάσουν τις 50.000, νούμερο - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.