Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Σοκ, δέος και... πρόωρες εκλογές


Το «ελληνικό δράμα» παίχτηκε χθες σε πολλές σκηνές: στο σοκ του Μεσοπρόθεσμου που εγκρίθηκε από τη Βουλή, προστέθηκε το δέος της ακραίας καταστολής διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, με προφανή σκοπό να αποθαρρυνθεί το λεγόμενο «κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών». Στο πεδίο των αγορών, η εξέλιξη του κοινοβουλευτικού δράματος έδωσε αρκετές «ανάσες» στους έντρομους επενδυτές, αλλά οι αναλυτές επιμένουν ότι τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την κυβέρνηση και οι πρόωρες εκλογές δεν θα αργήσουν.

Το απόλυτο ξεπούλημα


Του Δημήτρη Μυ
Καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο είναι πλέον... ιστορία, επιβάλλεται να χαραχθούν στη συλλογική μνήμη τα ονόματα όσων το ψήφισαν. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιβάλλεται να χαραχθεί στην μνήμη μας τι ακριβώς (και ποιοι «κύριοι», οι οποίοι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν πάλι μπροστά μας ζητώντας την ψήφο μας) θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου τον εφαρμοστικό του μεσοπρόθεσμου νόμο.

Αλαμανοί μισθοφόροι ...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 30.VI.2011 
Χθες ο Παπανδρέου πούλησε την Ελλάδα για να τη... σώσει! Ο τέλειος ορισμός του πατριώτη. Χθες ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και οι συν αυτοίς συνένοχοι άνοιξαν τον δρόμο προς τη χρεωκοπία της χώρας ή την υποδούλωσή της...
.........................................................
Η κατάλυση της Δημοκρατίας χθες στην Αθήνα, η αντικατάστασή της από την μπατσοκρατία είναι μόνον η αρχή...


Δελτίο τύπου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Απάντηση του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερέας στον κ. Μπουραντά


30/6/2011

Δεν συμμετείχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί διαφωνούμε με την συστηματική απογύμνωση του από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και την μετατροπή του σε τυπικό γραφειοκρατικό όργανο. Η πρακτική αυτή είναι περιφρονητική για τα κρίσιμα προβλήματα των πολιτών και ανάξια για ένα αιρετό όργανο που τόσο διαφημίστηκε από την παράταξη του κ.Μπουραντά.

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο Δήμο ΔΑΑ ( Παπαδούλη Ηλιάνα του Παναγιώτη )


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 113
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Έχοντας υπόψη :

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν πως δε θέλουν να σωθούν;

Tου Αλεν Μάτις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα» (ΕΚΤ) και το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) διαπραγματεύονται σκληρά μεταξύ τους για το πώς να οργανώσουν καλύτερα τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Και φαίνεται πως τελικά κατέληξαν σε ένα είδος προσωρινής συμφωνίας. Αλλά τελικά οι επιθυμίες της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν μετράνε και τόσο, χωρίς τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης. Που κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι.

Συμβάσεις πέντε μηνών μέσω ΜΚΟ


Νέες μορφές ευέλικτης απασχόλησης για συμβασιούχους. Ο Δήμος Αθηναίων θα χρησιμοποιεί εργαζομένους με αποδοχές 625 ευρώ μηνιαίως, πλήρες ωράριο και σύμβαση πέντε μηνών την οποία θα υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις!...

Πρόσκληση σε γενική συνέλευση του συλλόγου χιονοδρόμων ορειβατών Στειρίου

Πρόσκληση

Καλούνται τα μέλη  να προσέλθουν στην τακτική γενική συνέλευση, την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 11 π.μ. στο γραφείο του συλλόγου ( αίθουσα τοπικής κοινότητας )  με το εξής θέμα:

Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου  

Το Δ.Σ.Αυτή την ώρα ρίχνουν την 5η δόση δακρυγόνων

Του Λάκη Μπέλλου
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  για το μεσοπρόθεσμο οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αττικός ουρανός γέμισε από την 5η δόση δακρυγόνων  που πέταξαν τα ΜΑΤ στον αέρα να γιορτάσουν το γεγονός, ενώ τρελαμένοι....

«Παίρνουν από τους Ελληνες ό,τι άρπαζαν παλιά με πολέμους»

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Ο,τι δεν μπόρεσαν να πάρουν με πόλεμο, θα το πάρουν με το χρέος, υποστηρίζει σε άρθρο του στη γνωστή αιρετική ιστοσελίδα «Counterpunch» ο πρώην οικονομολόγος της Γουόλ Στριτ, Μάικλ Χάντσον, ζητώντας από τους Ελληνες να κάνουν δημοψήφισμα σαν τους Ισλανδούς και να απορρίψουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Δελτίo τύπου του Μιχάλη Γιαννάκη

Αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα, σε λίγους μήνες το νοσοκομείο της Θήβας δεν θα μπορεί να λειτουργεί

Ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτέλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κου Μιχάλη Γιαννάκη στην συνάντηση του Υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη με τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Σ. Νικολάου, τους βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης και τον διορισμένο από την κυβέρνηση Διοικητή του νοσοκομείου.

ΜΗΔΕΙΑ :Σάββατο 23 Ιουλίου 2011_ Ημερήσια εκδρομή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Διοργανωτής :Εξωραϊστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αντίκυρας

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δελτίο τύπου του δήμου ΔΑΑ

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης 
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δελτίο τύπου του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς

Πρόσκληση στην ετήσια εκδήλωση του ομίλου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011,στο Πέτρινο Θέατρο του Δήμου Λεβαδέων, στην περιοχή της Κρύας, με ώρα έναρξης 8:45 μ.μ.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!


1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς”
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!
Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009)

Δελτίο τύπου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ενότητας Εύβοιας στην Χαλκίδα, Χαϊνά 93 , την 04η Ιουλίου 2011 ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  11.30  π.μ. προκειμένου   να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τσίπα


Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Η λέξη Τσίπα σημαίνει πέτσα, δέρμα καθώς και κρούστα στην επιφάνεια των υγρών. Μεταφορικά δηλώνει την ηθικότητα, τη σεμνότητα. Ο  ξετσίπωτος είναι ο άνθρωπος που δεν έχει δέρμα (μεταφ. δίχως κανένα ηθικό φραγμό). Αγνώστου ετύμου. Άλλοι θεωρούν ότι είναι, πιθανόν, σλαβικής προέλευσης (tsipa), ενώ άλλοι το συνδέουν με το μεσαιωνικό τσεμπέρι (στη Λευκάδα τσίπα είναι το μαύρο ή το καφέ κεφαλομάντηλο των γυναικών), ή με τη σίφα του Ησύχιου (υμένες που καλύπτουν το πρόσωπο του εμβρύου). Στην ποντιακή διάλεκτο “τσίπα” σημαίνει ομφαλός

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ο λαός νιώθει προδομένος από τις ελίτ.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στις 16.06.2011
Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια απλοί ‘Ελληνες πολίτες είναι στους δρόμους της χώρας τους, μένοντας εκεί παρά τη μαζική χρήση χημικών αερίων. Οι διαδηλώσεις αυτές είναι πιθανώς οι μεγαλύτερες μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974.

Και ξαφνικά!

Γράφει η φιλόλογος - ποιήτρια
Νανά Στ. Παπαϊωάννου
Άνοιξαν τα πορτοπαράθυρα της καρδιάς, φωτίστηκαν τα εσώψυχά μας από τον ήλιο της ανθρωπιάς . Βγήκαμε από τα σπίτια μας σπάζοντας το κέλυφος της απομόνωσης και της μοναχικής πορείας.

«Φάγανε» το μέλλον της χώρας...


( Του Γιώργου Παπαδήμου )
Γράφει η ZEZA ZHKOY
Η βαθιά ύφεση και η συνακόλουθη πτώση του βιοτικού επιπέδου επισωρεύονται επιβαρυντικές με το Μεσοπρόθεσμο που καλούνται να ψηφίσουν αύριο οι Ελληνες βουλευτές. Το σήμερα είναι ήδη χειρότερο από το χθες και το αύριο προοιωνίζεται χειρότερο από το σήμερα σε ένα κοινωνικό σώμα του οποίου οι αντοχές έχουν αρχίσει να εξαντλούνται δραματικά. Η εργατική τάξη φτύνει αίμα και η μεσαία τάξη αποδεκατίζεται. Κι όσοι έσπευσαν να αγκαλιάσουν χωρίς αιδώ τον πρωθυπουργό του Μνημονίου, σαν τους ποντικούς έχουν εγκαταλείψει τον «Τιτανικό» που βουλιάζει.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες! (Γεώργιος Παπανδρέου - αρχές '60)

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ

Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας. Ένας απίστευτος μηχανισμός εκφοβισμού του ελληνικού λαού έχει συγκροτηθεί και έχει συντονιστεί. Με πυρήνα το πρωθυπουργικό γραφείο και την κυβέρνηση, με πλοκάμια στην Ε.Ε. του κ. Μπαρόζο, του κ. Ρεν και του κ. Γιούνκερ...

Καθημερινές...μαστιγώσεις,για να συντηρηθούν οι τράπεζες ζόμπι.


Του Ρούσσου Βρανά
Η προβληματική...
... ιρλανδική τράπεζα ΑΙΒ χρεοκόπησε την περασμένη Δευτέρα. Δεν ταράχθηκε κανείς. Δεν πανικοβλήθηκε κανείς. Κι όμως, η ΑΙΒ αποφάσισε να μην πληρώσει ένα μέρος των ομολόγων της στους δικαιούχους. Κανονικά, οι Ιρλανδοί θα έπρεπε να περιμένουν τον ουρανό να πέσει στα κεφάλια τους. Ετσι δεν λένε αυτοί που «ξέρουν»;

15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου - 9ος Διεθής Διαγωνισμός Χορωδιών "Antonio Vivaldi"


  Ο χορωδιακός σύλλογος Στειρίου " Η Στείριδα " θα συμμετάσχει στο 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου - 9ος Διεθής Διαγωνισμός Χορωδιών "Antonio Vivaldi" που θα διεξαχθούν από 30 Ιουνίου μέχρι και 3 Ιουλίου 2011στο Καρπενήσι.

«Φεστιβάλ παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού» από τον σύλλογο Ελικωνίων Λιβαδειάς

Δελτίο τύπου

Φεστιβάλ  Παραδοσιακού  Δημοτικού  Τραγουδιού

Ο δήμος Αλιάρτου και ο πολιτιστικός σύλλογος Μαυροματίου σας προσκαλούν το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, στον 4ο ποδηλατικό γύρο της δημοτικής ενότητας Θεσπιών δήμου Αλιάρτου.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά την φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με τον πιο χαρούμενο και οικολογικό τρόπο, το ποδήλατο.
Ελάτε όλοι μαζί μας

Η κοινωνία εφευρίσκει την νέα της αλφαβήτα

Αν μη τι άλλο, ακόμα και οι παραφωνίες επιτρέπονται σε αυτή την προσπάθεια να βρούμε την καινούρια μας γλώσσα, αρκεί τα λάθη να είναι δικά μας, ολοκληρωτικά δικά μας, και όχι άλλων
Του Στέλιου Φωτεινόπουλου

Φόρος και σε μισθούς... πείνας!


Του Γιώργου Δελαστίκ
Ανήκετε μήπως σε αυτούς τους μισθωτούς ή συνταξιούχους που παίρνουν καθαρά στο χέρι 700 ή 800 ή 900 το πολύ ευρώ τον μήνα και προσπαθείτε με αυτό τον μισθό ή τη σύνταξη πείνας να τα φέρετε βόλτα; Επιτέλους, εντοπιστήκατε! Εσείς είστε οι υπεύθυνοι της απειλούμενης χρεοκοπίας της χώρας! Εσάς εννοούμε όταν μιλάμε για το φαινόμενο της φοροδιαφυγής (έστω και νόμιμης, στην περίπτωσή σας) που υπονομεύει τα θεμέλια της οικονομίας της χώρας! Ευτυχώς που η τρόικα άνοιξε τα μάτια της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία μείωσε κατά 33% το κατώτατο ετήσιο εισόδημα από το οποίο κανείς φορολογείται, το πήγε από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ, και έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με μισθούς πείνας θα πληρώνουν από του χρόνου φόρο και με αυτό τον τρόπο θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και θα σωθεί η χώρα!

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

...Και τι ντροπή για σοσιαλιστές

του Γιάννη Τριάντη
Ένα σαρκαστικό παράδοξο σημαδεύει το μείζον, αυτήν τη στιγμή, οικονομικό θέμα της υφηλίου. Δηλαδή την ελληνική κρίση, η οποία απειλεί τα θεμέλια της Ένωσης και κατ' επέκτασιν τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Το παράδοξο είναι το εξής: Σε αγαστή σύμπνοια οι συντηρητικοί και οι σοσιαλδημοκράτες της Ένωσης –όπου αυτοί κυβερνούν– επιμένουν στην ίδια ολέθρια για την Ελλάδα συνταγή, ενώ αντιτίθεται ένας συντηρητικός αρχηγός κόμματος, ο Σαμαράς, με επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι σοσιαλιστές αρχηγοί κομμάτων, αλλά και πλήθος ουδέτερων αναλυτών!

Η γυναίκα του Καίσαρα, του Βενιζέλου, και ο Ραγκούσης


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Εντάξει με την γυναίκα του Καίσαρα. Ήταν δεν ήταν τίμια, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν υπάρχει πια. Τι γίνεται όμως με την γυναίκα του Βενιζέλου, του Βουλγαράκη, του κάθε βουλευτή ή υπουργού; Τι γίνεται με τον ίδιο τον Βενιζέλο, τον Βουλγαράκη, οποιονδήποτε έχει δημόσιο αξίωμα, αλλά αξιωματικά δεν είναι ούτε κλέφτης αλλά ούτε και το αντίθετο;

Δελτίο τύπου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Στερεάς Ελλάδας


Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση

Ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δ.Α.Α


Την Τεταρτη 6 Ιουλιου  και ωρα 20.00 θα διεξαχθει Δημοτικο Συμβουλιο.Παρακαλουνται οι κκ αντιδημαρχοι,προεδροι τοπικων συμβουλιων,συμβουλοι και δημοτες που εχουν να θεσουν θεματα προς συζητηση να τα υποβαλλουν στην γραμματεια της δημαρχιας μεχρι την Πεμτη 30 Ιουνιου ωστε να  ετοιμασθει εγκαιρα η θεματολογια και οι αντιστοιχοι φακελλοι ενημερωσης των συμβουλων/
ευχαριστω
ΣΤΑΘΗΣ.ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Διατηρήσαμε την ορθογραφία του κειμένου που λάβαμε.

Δελτίο τύπου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27/06/2011 στη Χαλκίδα, ομάδα πολιτών κατέλαβε την αίθουσα και επεδίωξε να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, με ύβρεις και απειλές.

Δελτίο τύπου του Αθανασίου Χειμάρα


Δελτίο τύπου
Χαλκίδα , 27.06.2011
 Θέμα: «Δηλώσεις του κου Αθανασίου Χειμάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με την αυριανή  ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή»

Κρίσιμα πολιτικά διλήμματα


Της ZEZA ZHKOY
Οι δαιμονικά «απελευθερωμένες» ελπίδες -και οι δικές μου και της κοινωνίας- ενδεχομένως να πραγματωθούν. Μπορεί το δράμα της χώρας να πάρει σύντομα τέλος. Ίσως, κάποτε, στο μέλλον να θυμόμαστε με αποστροφή αυτή τη δόλια και ανίκανη κυβέρνηση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, σαν μια αντιδημοκρατική παρέκκλιση από εκείνες που πολλές φορές στην Ιστορία προκάλεσαν πράξεις αντίστασης - από τους ίδιους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το Μνημόνιο και το μνημόσυνο...

Του Χρήστου Δημήτρη
Ωραία τα έλεγε ο νέος υπουργός Οικονομίας στη Βουλή την Τρίτη, την τελευταία ημέρα συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σκέφτηκαν -ίσως- πως, έτσι που τα λέει ο κ. καθηγητής της Νομικής, ο κόσμος δεν θα πολυκαταλάβει τις συνέπειες. Υπερβολικό πιθανόν, αλλά όταν είσαι τόσο απελπισμένος βουλευτής, από τα μαλλιά σου πιάνεσαι. Βεβαίως, επειδή ο κ. Βενιζέλος δεν είναι κουτός, αναρωτήθηκε μετά την παρουσίαση των γενικών του θέσεων και προθέσεων αν το πρόγραμμα που θα ετοιμαστεί σε συνεργασία με την τρόικα βγαίνει. Και επειδή είναι έξυπνος, άφησε το ερώτημα αναπάντητο.

Βράβευση Στειριωτισσών στο 5ο Μα­θητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μα­θητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτι­κού σχολείου.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 11 Μαρτίου 2011 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 5ο Μα­θητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» για μα­θητές της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτι­κού σχολείου. 
Στο διαγωνισμό συμμετείχε και το δημοτικό σχολείο Στειρίου και δύο μαθήτριές του πέτυχαν βαθμολογία 100% ( Κατερίνα Νταρντάνη και Μαρία Σπάρου )

Με φορολογικά γιουρούσια δεν αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή

Του ΝΙΚΟΥ ΤΑΤΣΟΥ 
Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής και πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο συζητείται το θέμα της φορολογίας και προτείνονται λύσεις. Μερικές φορές ωστόσο αναφέρονται δεδομένα τα οποία δεν είναι ακριβή, ενώ άλλοτε προτείνονται λύσεις οι οποίες είναι κάπως απλουστευτικές. 

150 δισ. ευρώ χαμένων ευκαιριώνΚυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Εκεί που μας χρωστάγανε... (μας πήραν και το βόδι)

Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Όταν κάποιος έμπορος χρωστάει χρήματα, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ψάξει ποιοι του χρωστάνε.

Φτωχότεροι ακόμη και κατά 10%

Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ
Ένα πακέτο μέτρων που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια που σηκώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το νομοσχέδιο που εξήγγειλε η κυβέρνηση έρχεται σε μια περίοδο που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και πάσχει από έλλειψη ρευστότητας. Άρα η φοροδοτική ικανότητα είναι περιορισμένη.

Σύννεφα εκτροπών

  Όσο αναπτύσσεται το λαϊκό κίνημα, όσο μαζικοποιείται και εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, όσο πιο έντονα τίθενται σε αμφισβήτηση από τον δικομματισμό μέχρι την Ε.Ε. και τον ίδιο τον καπιταλισμό, τόσο πυκνώνουν και οι απειλές για μετατροπή της ουσιαστικής δικτατορίας της αστικής τάξης, που είναι στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία, και σε τυπική δικτατορία. 

Ο τόπος και οι ζωές μας δεν πωλούνται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πρώτο μνημόνιο, μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, έκλεισαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτινάχθηκε η ανεργία, ποδοπατήθηκαν εργασιακά δικαιώματα, χειροτέρεψαν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, συγχωνεύθηκαν 100 σχολεία στην Περιφέρεια της Στερεάς.

Αυθαίρετα:η χαμένη αξιοπιστία του κράτους

Του ΔΗΜΗΤΡΗ Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 
Καθηγητή Θεσμών και Πολιτικής Χωροταξίας-Πολεοδομίας 

Διαβάζουμε στον τύπο ότι το κράτος ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να γελοιοποιήσει τη νομιμότητα και να νομιμοποιήσει την παρανομία μέσω της τακτοποίησης με επιβολή τέλους της αυθαίρετης δόμησης.

Ώρα του νέου Μνημονίου

Του Γιώργου Δελαστίκ

Μέρες κρίσιμες, πολύ κρίσιμες πλησιάζουν. Η κοινωνία ανάστατη και απελπισμένη. Η κυβέρνηση αποφασισμένη, αλλά απομονωμένη. Η χώρα "ξοφλημένη" στα μάτια των Ευρωπαίων. Η χρεοκοπία επί θύραις. Η αντιπολίτευση ανήμπορη.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ένα Μνημόνιο που θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.

Αγαπητέ αστυνομικέ!...


Του παπά Ηλία Υφαντή
Σε λέω αγαπητό, παρότι…
Όταν έδινα εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, με είχες φιλοδωρήσει με ένα φάκελο ικανό να φράξει το δρόμο τα ζωής μου.
Και φοιτητή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με μια παρέα συναδέλφων σου μας είχατε δείρει, όσο τραβούσε η όρεξή σας, γιατί φωνάζαμε για το δίκιο.

Δελτίο τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Πρώτος ο δικός μας Γιώργος Ανδρέου στις εκλογές της ΚΕ για το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Συνεδρίασε σήμερα 25.6.2011 στην πρώτη Συνεδρίασή της η Κεντρική  Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον πολυχώρο Αθηναίδα.

ΑΧΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ: Για την εκλογή του Γιώργου ΑνδρέουΑσχέτως αν διαφωνεί η συμφωνεί κάποιος με τα κόμματα, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που ο  συμπατριώτης μας ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ εκλέχθηκε πρώτος στο πολιτικό συμβούλιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

 Στις μέρες που ζούμε όπου όλα έχουν απαξιωθεί, χαιρόμαστε που αν μη τι άλλο ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙμε μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά επιβραβεύονται .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΩΡΓΟ και ελπίζουμε με την εντιμότητά σου να βάλεις ένα λιθαράκι στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού,που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πατρίδα μας

εκδοτική ομάδα ΑΧΟΣ

« Η Διαθήκη » : Την Παρασκευή 1/7/2011 στις 9:00 μ.μ. στη Αντίκυρα

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση 
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο "1ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων θεάτρου" στο Δίστομο.


Κατόπιν παρακλήσεως πολλών ερασιτεχνικών ομάδων θεάτρου για παράταση του χρονικού ορίου υποβολής του απαραίτητου φακέλου(κυρίως για να προετοιμάσουν το οπτικο-ακουστικό υλικό της παράστασής τους) για την συμμετοχή των στο φεστιβάλ μας, το Δ.Σ. του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου αποφάσισε να παρατείνει τον χρονικό όριο για την υποβολή των αιτημάτων για 10 ημέρες, δηλαδή τα αιτήματα συμμετοχών θα γίνονται δεκτά μέχρι και την 10η Ιουλίου 2011!

2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Μη Κερδοσκοπικής Αστικής Εταιρίας «ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ»


Η Αστική Εταιρία «ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ» προκηρύσσει τον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις παρακάτω κατηγορίες:
1) ΠΟΙΗΣΗ 2) ΔΙΗΓΗΜΑ 3) ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 4) ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος οι κάτοικοι της Ελλάδας  και όσοι κατάγονται  από αυτήν, όπου και αν διαμένουν.
2) Γίνονται επίσης δεκτά έργα γραμμένα σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα με συνημμένο το μεταφρασμένο κείμενο στην ελληνική.
3) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος σε δύο το πολύ κατηγορίες του διαγωνισμού.
4) Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στη διεύθυνση:

Προς δύο μέρες που θα συγκλονίσουν κόσμο (28 και 29 Ιουνίου)

(Το διήμερο της 48ωρης απεργίας οι συνελεύσεις καλούν για 48 ώρες στο δρόμο)
«Καλούμε όλη την Ελλάδα εδώ, στο Σύνταγμα» τις μέρες που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή. Τι θα γίνει αύριο Κυριακή, στο πέμπτο κατά σειρά πανευρωπαϊκό κάλεσμα, λίγους φαίνεται τώρα να απασχολεί.