Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Μαχαίρι σε συλλογικές, απασχόληση, επικουρικό


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ


ΆΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ


ΑΝΆ ΔΥΟ ΜΙΣΘΩΤΟΊ ΣΤΟ 8ΩΡΟ


20% ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ


Η «μέθοδος Νεογάλ» προοιωνίζεται νέο νόμο για τα εργασιακά, ενώ για την τρόικα σειρά στις περικοπές έχουν οι επικουρικές συντάξεις.

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας ΣτερεάςΔελτίο τύπoυ

Οι αγώνες των μεταναστών και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι αδικήματα

Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη ανησυχία παρατηρούμε να εντείνεται η επίθεση εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων που παρά τη θέλησή τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, κατά των αλλοδαπών εργατών που για πολλά χρόνια παραμένουν χωρίς χαρτιά, καθώς και των πολιτικών και κοινωνικών χώρων που είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα. 

Ζητούν επισήμως εκτροπή!


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική. Όταν θα προχωρήσουμε προς τις εκλογές, με συμφωνία των κομμάτων – εάν εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, πράγμα για το οποίον αμφιβάλλω– πάντως με συμφωνία όλων των κομμάτων και κινημάτων που θα υπάρχουν τότε, πρέπει να τεθεί στον λαό θέμα ότι η προσεχής Βουλή θα είναι αναθεωρητική, καθ' υπέρβασιν του Συντάγματος ή, αν θέλετε, κατά παρέκκλιση του Συντάγματος».

Αισθητικό έγκλημα από τις ανεμογεννήτριες προς το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά.Άρθρο του Λ.Δ.
Αναδημοσίευση από ΔΙΣΤΟΜΟ
Με εκπληξη, απορια και πικρα διαβασα στις ιστοσελιδες της''Καθημερινης'', της ''Εξπρες'' και του ''Viotia.blogspot.gr'', οτι στις 25 Ιανουαριου εγκριθηκε ομόφωνα από το ''Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο'' (ΚΑΣ), η χωροθέτηση και η προμελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη θέση Τσιβέρι (Κακοτόπια)-Παξιβάλα του Δήμου Λεβαδέων, σε περιοχη που ειναι ΟΡΑΤΗ απο το χωρο της  Μονης του Οσιου Λουκα.    
Δηλαδη, ενα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα χαρις και στα περιφημα ψηφιδωτα της εκκλησιας, η οποια μαλιστα  από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οπως αναφερεται η ισχύς των ανεμογεννητριων του παρκου, θα είναι 32 MW.

Πρόσκληση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΑΥΛΕΙΑΣ και του KΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ για τον Παρνασσό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η  «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΑΥΛΕΙΑΣ  KAI  O  KΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΥΛΕΙΑΣ»
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  02-02-2011  ΚΑΙ  ΩΡΑ  8 μ.μ.  ΣΤΗ  ΛΕΙΒΑΔΙΑ  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ  ΚΡΥΑΣ.

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» στην Ελλάδα

Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*
Κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Naomi Klein με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας ήταν ο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό, Milton Friedman.

Άρε ομαδάρα.( Α.Ο. Στειρίου - Α.Ο. Μαυροματίου 5 - 1 )

Θρίαμβο  πέτυχε πάλι σήμερα η ομάδα του Στειρίου,νικώντας την ομάδα του Αθλητικού ομίλου Μαυροματίου με σκορ 5-1, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της φετινής χρονιάς.
Ο Α.Ο.Στειρίου έκανε για μια ακόμα φορά το γνωστό κόλπο, με τον κωδικό "Ανατροπή"( που γράφει συνέχεια ο διαχειριστής του ιστολογίου  Ελλάς , πάμε λουκέτο ! ) αφήνοντας την αντίπαλη ομάδα να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 1-0 και....

Στείρι: ΟΧΙ στην κατάργηση - συγχώνευση των Σχολείων, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο HOTEL_ASTERIA_STEIRI 
Εκτιμώντας ότι η κατάργηση - συγχώνευση μιας Σχολικής μονάδας, είναι πολύ μεγάλο θέμα, που έχει αρνητικές και κοινωνικές συνέπειες. 

Κινητά - ασύρματα, χτυπάνε τα παιδιά και τους έφηβους.

Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ


Στο «κόκκινο» μπαίνουν για την ανθρώπινη υγεία, κινητή τηλεφωνία, ασύρματα διαδίκτυα, ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης, ραδιοτηλεοπτικές κεραίες


Διεθνής έρευνα καταδεικνύει ότι οι χρήστες κινητού τηλεφώνου παρουσιάζουν 10% - 30% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών σε σχέση με τους μη χρήστες.

Δίκη για εκκλησιαστικές διεκδικήσεις στον Παρνασσό

Από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον
Δελτίο τύπου 
Μια πολύ σημαντική δίκη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στο Εφετείο Λαμίας (μεταβατική έδρα Λιβαδειά). Η δίκη αφορά διεκδίκηση από την Μονή Ιερουσαλήμ μίας ασύλληπτης σε μέγεθος έκτασης στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στην Ανατολική του πλευρά που είναι προς τη Δαύλεια. Η έκταση αυτή περιλαμβάνει βοσκοτόπια δημόσια και ιδιωτικά, αγρούς ιδιωτικούς, δάσος ελάτης σπάνιας φυσικής ομορφιάς και χωράφια που κάποτε είχαν απαλλοτριωθεί και είχαν διανεμηθεί σε ακτήμονες μικροκαλλιεργητές. 

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Φόρτσα Τσόνογλου!

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο  Ελλάς, πάμε λουκέτο !Τη βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ  Βασιλική η Βάσω ( κατά Τζαβάρα ) Τσόνογλου, την μάθαμε όλοι καλύτερα , μέσα από τα παράθυρα του Χατζηνικολάου, στην υπόθεση Ζίμενς.
Τώρα θα τη γνωρίσουμε καλύτερα, γιατί δεν δίστασε  να κάνει ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που πάει να διαλύσει την εκπαίδευση  , αλλά και οικογένειες ( και ) στο Νομό Βοιωτίας, αφού με το πρόσχημα του Καλλικράτη, κλείνει δεκάδες σχολεία και νηπιαγωγεία, να εξοικονομήσει κάνα ευρώ για το ΔΝΤ!

Από το «Σοκ και Δέος».... στο «Ύπνος και Δέος»


Νέα επικοινωνιακή τακτική ακολουθεί το Μαξίμου μετά τις παροτρύνσεις των Αμε­ρικανών συμβούλων του πρωθυπουργού, με στόχο τον  αποπροσανατολισμό της κοινής γνώ­μης από τις εξελίξεις στην οικονομία και το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσα στην άνοιξη.
♦ Το «Π» είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι την πρώτη επιχείρηση αμερικανικής έμπνευσης, με το κωδικό όνομα «Σοκ και Δέος», που αφορούσε τον μαζικό και συνεχή βομβαρδισμό ειδήσεων και μέτρων σε όλα τα μέτωπα, με αποτέλεσμα ο πολί­της να μην μπορεί να εστιάσει στις αλλαγές, άρα και να μην μπορεί να αντιδράσει. Δυστυχώς επι­βεβαιωθήκαμε.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Του Νότη Μαριά
Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει πλέον τεθεί επί τάπητος. Όπως έχουμε ήδη αναλύσει στα «Eπίκαιρα», η ελληνική κυβέρνηση, με επίσημο τρόπο, στη Βουλή, στις 13 Δεκεμβρίου 2010, δέχτηκε ότι οι σχετικές κρατικές διεκδικήσεις μας σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους, από τα οποία 108 δις ευρώ αφορούν στις πολεμικές επανορθώσεις και 54 δις ευρώ στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όπως επισημαίνει σε πρόσφατη μελέτη του ο συνάδελφος Αντώνης Μπρεδήμας (Νομικό Βήμα 58/2010, σελ. 1609-1633), επιβλήθηκε από τις κατοχικές γερμανικές και ιταλικές δυνάμεις στη χώρα μας με μονομερή απόφασή τους, την οποία έλαβαν στη Ρώμη στις 14 Μαρτίου 1942 και την οποία εν συνεχεία ανακοίνωσαν στην κυβέρνηση των δοσίλογων.

Πρόσκληση της N.E. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βοιωτίας


Λιβαδειά  28 /01/2011

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Σας καλούμε την Τρίτη  1η Φεβρουαρίου και ώρα 18:00  στο συνεδριακό Κέντρο της Κρύας σε Περιφερειακή Συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών με την παρουσία του Γραμματέα του Τομέα Αγροτικού Λευτέρη Κατσικαρέλλη και τον Υφυπουργό Γεωργίας Γιάννη Κουτσούκο.

                               Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!
Πώς βρέθηκα στην Καμεράτα? Μια συναρπαστική ιστορία 

Οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το "συναρπαστικό ταξίδι ενός βιολιού του 19ου αιώνα, που 200 χρόνια μετά την κατασκευή του κατάφερε να φτάσει στην Καμεράτα", γιατί θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

www.votefordistomo.com __Ψηφίστε για το Δίστομο

Πηγή από το μπλοκ ΔΙΣΤΟΜΟ
Ομολογώ ότι δεν ήξερα για την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας, και δεν ξέρω ποιός την επιμελήθηκε και ποιός την έφτιαξε. Τυχαία την βρήκα όταν είδα ότι ήταν θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει σήμερα.
Καλό θα είναι να το προβάλουν όλοι οι bloggers της περιοχής.Νομίζω ότι είναι πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής αρχής, αν κρίνω κι απ' την υπογραφή του Δημάρχου. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Αν ξέρει κάποιος ας μου πει λεπτομέρειες.
Συγκινητικές είναι οι φωτογραφίες των σφαγιασθέντων που ''τρέχουν'' στη σελίδα

Οι δύο απογραφές που μας αφορούν όλους

Γενική απογραφή κτιρίων από 1 έως 28 Φεβρουαρίου και πληθυσμού από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου θα διενεργήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεών της

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη
τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς: "Ο Βυσσινόκηπος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου διαλέξαμε για να σας φέρουμε να περπατήσετε κοντά μας, οι δικές μας βυσσινιές ανθίζουν μέσα στη νύχτα....
Ο "Βυσσινόκηπος" 
του Α.Τσέχοφ
Το Σάββατο 29/1/2011 στις 8:00 μ.μ.και..

την Κυριακή 30/1/2011 στις 7:00μ.μ.
στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).

Τη Δευτέρα ο Δημήτρης Μπουραντάς στη Λιβαδειά (Σύγχρονη Έκφραση)

O Χίτλερ για τα διόδια

Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ  ΕΔΩ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμος Θηβαίων μπήκε πρώτος στο δρόμο της διαφάνειας

από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Σάββατο(22.1) πρωί σε κεντρικό cafe του πεζόδρομου της πόλης μαζί με δύο φιλικά μου πρόσωπα γνώστες της λειτουργίας του Δήμου συζητούσαμε σχετικά ζητήματα. Ο   ένας έχοντας  απόλυτη γνώση, αναφέρθηκε με σαφήνεια στον νεοπαγή και πολλά  υποσχόμενο  θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και των επιχειρήσεων» και αρχίσαμε να καταθέτουμε τις απόψεις μας γενικά .

Έμαθα  λοιπόν ότι ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 77   του   Ν.3852/2010 με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε  προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σε Ειδική Συνεδρίασή του, στις 31 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο), θα προβεί στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

λυκοκρατία...


Του παπά-Ηλία
«Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!...

Τόνισε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις, στο Ερζερούμ.

Και έχει δίκιο! …

Γιατί βέβαια η «δημοκρατία» του ελλαδικού δικομματισμού-προφανώς-δεν είναι χριστιανική. Ούτε ασφαλώς των, λεγόμενων, χριστιανοδημοκρατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Ή του δημοκρατικού και ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, κλπ.

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;
 Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.
Το σύνθημα «ψωμί και ελευθερία» που ακούστηκε στην Τυνησία τείνει να γίνει παναραβικό σύνθημα.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Δημοσία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δ.Α.Α.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 

Αρ. Πρωτ.: 180
  Δίστομο  24/01/2011
 Π Ρ Ο Σ
 1) Τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
 κ. Ιωάννη Πατσαντάρα
 2) Τους Δημοτικούς Συμβούλους  
 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος, την 28/1/2011 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 19.30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

«Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!

Του Ρούσσου Βρανά
Το κοινό του 1974, όταν η κωµωδία «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» έκανε το ντεµπούτο της, κοιτούσε τον Ντάριο Φο (φωτογραφία) σαν τρελό. Για έναν πολύ απλό λόγο: τα γεγονότα που περιέγραφε δεν είχαν συµβεί ακόµη. Συµβαίνουν τώρα. 


Υπάλληλοι  της γαλλικής ηλεκτρικής εταιρείας που αρνούνται να κόψουν το ρεύµα σε φτωχά νοικοκυριά, γιατροί που περιθάλπουν µετανάστες παρά τις αντίθετες οδηγίες των ιταλικών Αρχών, καθηγητές που δεν καρφώνουν στη γαλλική Αστυνοµία τους ζωηρούς µαθητές τους, φοιτητές που αδειάζουν τα ράφια των γερµανικών σούπερ µάρκετ για να µοιράσουν φαΐ στους φτωχούς, ακόµη και Ροµπέν των ισπανικών τραπεζών. Και απλοί πολίτεςπου δεν πληρώνουν διόδια ούτε εισιτήρια στα µέσα µαζικής µεταφοράς. Μια παραδειγµατική ανυπακοή των πολιτών εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης. Απειλείται άραγε η δηµοκρατία; Ή µήπως όλα αυτά οδηγούν στην εξυγίανσή της; Για την Μπαµπέτ, έγραφε το γαλλικό περιοδικό «Ρεγκάρ». 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας διωργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Στοματολογίας ημερίδα με θέμα:
"Συχνά στοματολογικά προβληματα στο Οδοντιατρείο" 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηριου Βοιωτίας ( Κεντρικη Πλατεία) στη Λιβαδειά .
Στο πρώτο μέρος (10π.μ.-11 και 15π.μ.)θα αναπτυχτούν τα θέματα: Γωσσοδυνία, Διαταραχές έκκρισης σάλιου, Καντιτίαση.
Στο δεύτερο μέρος (12και 15-13και 30) τα θέματα: Λοιμώξεις Στόματος από ερπητοϊους και Λευκοπλακία. Το Συντονισμό του επιστημονικού. προγράμματος τον έχει ο Αν. Καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Παν. Αθηνών κ. Λάσκαρης Γεώργιος

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Πρακτικό του δημοτικού συμβουλίου Αράχωβας, σχετικά με την απονομή πλακέτας και αναμνηστικού μεταλλίου στον Dr. Rudolf Lachauer

 Έλαβα από ανώνυμο αναγνώστη το παρακάτω απόσπασμα με τον εξής σχολιασμό:

"Φίλοι του Διστόμου ,

Μήπως θέλετε να τιμήσετε τους Γερμανούς Ναζιστές του Ολοκαυτώματος της Σφαγής? Ο πλέον αρμόδιος είναι ο νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όπως βλέπετε στην απόφαση του Δ.Σ. Αράχωβας τον Απρίλιο του 2009.
Ερνέστο".

Οι γνωρίζοντες και οι συμμετέχοντες στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της 21/4/2009 του δημοτικού συμβουλίου Αράχωβας ας μας ενημερώσουν....

Παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Διβάνη '' ΕΝΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ '' στο εντευκτήριο του ''Εμβόλιμον''

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

"Γερμανικές αποζημιώσεις και ελληνικό δημόσιο χρέος"

Του Νότη Μαριά
Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί  τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Άρε ομαδάρα.(Α.Ο. ΣΤΕΙΡΙΟΥ - Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ 4-0)

Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί της φετινής χρονιάς η ομάδα του Στειρίου, νίκησε σήμερα το απόγευμα την ομάδα του Λεονταρίου 4-0  με σκόρερ τους : Τάσος Ι. Λουκάς (2), Συμεών Χ. Ζάκκας (1), Γιάννης Λ. Παπαδήμος (1)


Αναλυτικό ρεπορτάζ και σχόλια από το σατυρικό μπλοκ Ελλάς, πάμε λουκέτο !

Ο Καλλικράτης για την τοπική και τις δημοτικές κοινότητες του δήμου ΔΑΑ


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ 

Αρ. Φύλλου 87

7 Ιουνίου 2010

Nόμος ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852


Άρθρο 7

Δημοτικές αρχές

1. Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο.

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Όχι άλλος εμπαιγμός με τις πολεμικές αποζημιώσεις


Από τον Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π» Νίκο Κυριαζή. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
Από τα πρώτα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και όλα τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, είναι και το θέμα της απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, για την άσκηση της Ελλάδας του δικαιώματος της παρέμβασης στη διένεξη μεταξύ της Γερμανίας και Ιταλίας που εκκρεμεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την αποζημίωση των θυμάτων στη σφαγή του Διστόμου. 

Φωνάξτε! Ξυπνήστε!!!…


Του παπά-Ηλία
Συνάδελφοι Μπλόκερς
Αυτή την Κυριακή-23 του Γενάρη-γιορτάζουμε!
Γιορτάζουμε μαζί με το Βαρτίμαιο, τον τυφλό της Ιεριχώς.
Τον τυφλό, που φώναζε για τη θεραπεία του.Γιατί δεν άντεχε άλλο τη φυλακή του σκοταδιού, μέσα στην οποία ζούσε.
Και βέβαια οι βολεμένοι ανοιχτομάτηδες τον επέπλητταν να σωπάσει…
Όπως συμβαίνει και σε τόσες άλλες, ανάλογες περιπτώσεις:

Αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα των διοδίων


 20/01/2011
   ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο του Περιφερειακού
   Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Δ.Τυμπλαλέξη

Κοιν. :
 1. κ. Κ. Περγαντά, περιφερειάρχη
 2. κ.Α. Χειμάρα, περιφερειακό σύμβουλο
 3. κ.Γ. Μαρίνο, περιφερειακό σύμβουλο
 4. κ.Ν. Παπανδρέου, περιφερειακό σύμβουλο
 5. κ.Ν. Στουπή, περιφερειακό σύμβουλο
 6. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: Αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα των διοδίων