Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: Μαζί με τα κινήματα, την Αριστερά και την οικολογία των αγώνων

Συνέντευξη με την υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη
Το ψηφοδέλτιό σας διαμορφώθηκε στο πλαίσιο ενός ρητού ενδιαφέροντος για μια κινηματική παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση;  Πως αντιμετωπίζετε όσους ισχυρίζονται ότι το μόνο που έχει τώρα σημασία είναι να δοθεί ένα αποφασιστικό πολιτικό μήνυμα στην κεντρική πολιτική σκηνή;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο

Περιοδεία
του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Νίκου Στουπή 
με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  
Δημήτρη Παπαδημούλη
στην Βοιωτία την Δευτέρα 1-11-2010 ώρα 11.00 π.μ.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Νίκος Στουπής με την «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Δημήτρης Παπαδημούλης,  η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ελίζα Γεωργαντά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη του ΣΥΝ, πραγματοποιούν την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 ώρα 11.00 π.μ. περιοδεία στην Λιβαδειά Βοιωτίας.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς


31/10/2010 
Δελτίο τύπου

Συνάντηση για την προστασία της Γκιώνας με τις κινήσεις πολιτών της Φωκίδας

Την Παρασκευή 29/10 στα πλαίσια περιοδείας στο νομό Φωκίδας, η υπ. περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συναντήθηκε στο Λιδωρίκι με μέλη των Ενεργών Πολιτών Λιδωρικίου και της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Μαζί της ο  υπ. αντιπεριφερειάρχης Α.Τσιάμης και οι υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη κινήσεων πολιτών Σοφία Κλώσσα, Τάσος Αφέντης, Θύμιος Σκαρίμπας, Γιώργος Σκόκας. Αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη μεταλλευτική δραστηριότητα για πάνω από έξι δεκαετίες,  επισκέφθηκαν χώρους παλαιών και υφιστάμενων εκμεταλλεύσεων βωξίτη στην περιοχή βλέποντας από κοντά το αποτέλεσμα της λεηλασίας που συντελείται στο σπάνιο οικοσύστημα της Γκιώνας με δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις, εκτός των άλλων, στους υδάτινους πόρους τη στιγμή που το βουνό τροφοδοτεί τόσο τη λίμνη του Μόρνου όσο και Βοιωτικό Κηφισό.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδείες  
του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Νίκου Στουπή 
με την  αντιπεριφερειάρχη Bοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά  
Έντονη κινητικότητα έχουν αναπτύξει τα στελέχη του ψηφοδελτίου «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα–ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή και την αντιπερειφερειάρχη Bοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά στην περιοχή της Βοιωτίας.

Όμιλος Ριζοσπαστικού Προβληματισμού

Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για το Μνημόνιο και το χρέος


Ο Όμιλος Ριζοσπαστικού Προβληματισμού διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο επιμελητήριο Λιβαδειάς με θέμα :
«Οικονομική κρίση – Μνημόνιο – Παύση πληρωμών»
Θα μιλήσουν:Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος – αναλυτής.
Γιάννης Αγγέλης, οικονομολόγος – αρχισυντάκτης της εφημερίδας « Κεφάλαιο».

Για να γνωρίσετε καλύτερα την Ιουλία Χαλλιορή, υποψήφια με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.

Ιουλία Χαλλιορή
Ζει στη Λιβαδειά, όπου και εργάζεται ως γιατρός αιματολόγος στην αιμοδοσία του νοσοκομείου της πόλης. Στο πλαίσιο της εικοσάχρονης θητείας της στο ΕΣΥ έχει εργασθεί ως ειδικευόμενη και επιμελήτρια σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά (Γεννηματάς, Τζάνειο, Μεταξά) και έχει μετεκπαιδευθεί σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις ΗΠΑ (Emory, Harvard). Ως μέλος και υποψήφια της αυτοδιοικητικής παράταξης ‘Το Λιμάνι της Αγωνίας’ είχε συμμετοχή στην υποστήριξη αυτοδιοικητικών πολιτικών υπέρ της δημόσιας υγείας.
πηγή

Για να γνωρίσετε καλύτερα την Αλκμήνη Κοβάνη, υποψήφια με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.

Αλκμήνη Κοβάνη
Γεννήθηκε στην Βοιωτία, είναι 32 χρονών και εργάζεται ως γραφίστρια στην εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ". Έχει συμμετάσχει σε αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και τοπικά κινήματα για τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον.
πηγή

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

«Όλες οι δεσμεύσεις στην περιοχή αυτή υλοποιήθηκαν…»
Περιοδεία του Θανάση Χειμάρα στους Δήμους Αμφίκλειας, Τιθορέας και Ελάτειας

Την Αμφίκλεια, την Τιθορέα, την Κάτω Τιθορέα και την Ελάτεια επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2010, ο Θανάσης Χειμάρας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ":

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ"

Η υπονόμευση του «Καλλικράτη»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Σε οκτώ ημέρες οι πολίτες καλούνται στις κάλπες. Το διακύβευμα αυτή τη φορά είναι ριζικά διαφορετικό από εκείνο που είχαν οι τοπικές εκλογές εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν θα ψηφίσουμε για νομάρχες αλλά για περιφερειάρχες και η διαφορά δεν αφορά τον τίτλο.
Δημιουργούνται μεγάλες περιφέρειες και οι εκλεγμένοι, λόγω αυξημένων αρμοδιοτήτων και εξουσιών, έχουν χαρακτηριστεί περίπου σαν μικροί πρωθυπουργοί. Και οι δήμοι δεν θα είναι ανεπηρέαστοι από τον «Καλλικράτη».

ΜΙΚΗΣ ΘEΟΔΩΡΑΚΗΣ : "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ"

ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η  ΤΡΟΪΚΑ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ!
Ότι «εκβιάζει τον ελληνικό λαό με πρόωρες εκλογές» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο Μίκης Θεοδωράκης, εκτιμά ότι ο Γ. Παπανδρέου «πρέπει να αλλάξει την πολιτική του» και επισημαίνει πως «η πολιτική της τρόικας φέρνει μόνο δεινά και η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη από τη φετινή».
Μιλώντας στο πλαίσιο του κύκλου των συζητήσεων που διοργάνωσε το Ιδρυμα Θεοχαράκη, ο Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για τη χώρα, γιατί είμαστε σε διάλυση και με τις εκλογές θα σταματήσουν τα πάντα». Αν όμως ο πρωθυπουργός πάει σε εθνικές εκλογές όπως έχει προαναγγείλει, ο ίδιος (ο Μίκης) προτίθεται να ιδρύσει και να ηγηθεί «κινήματος ανεξάρτητων πολιτών» που θα μπορεί να δώσει όραμα στον κόσμο.

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Η παράταξη Φ.Ο.Λ.Α.

Μου έστειλε ένας φίλος με e-mail ένα ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές. Και αμέσως σκέφτηκα ότι πραγματικά δεν ξέρω ποιον να πρωτοψηφίσω από τους υποψηφίους. Δείτε και εσείς μόνοι σας τα ονόματα και ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού:
Οιαδήποτε ομοιότης είναι τυχαία

Ανοικτή Επιστολή του Λουκά Παπαγεωργίου, Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Διστόμου

Αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω σε ανώνυμο  σχόλιο, που αναρτήθηκε στα Μπλοκ Δίστομο και Στείριδα, με θέμα την Πρόσκληση μου, για Δημοτικό Συμβούλιο, ως προς την Νομιμότητα λόγο εκλογών.


«Αλλά θα αναφερθώ στα έκτροπα, που πλήγωσαν την γιορτή της Δημοκρατίας λίγες ημέρες προ των εκλογών,  που μόνο Υπερήφανους δε μας κάνουν.  

Τα ντροπιαστικά έκτροπα που σηματοδοτούν και γράφουν μαύρες για την εποχή μας σελίδες στης τοπικές εκλογές του Δήμου μας. Τα φυλλάδια τις ντροπής και τις ξεφτίλας, τα γραψίματα στους τοίχους, που  Δυστυχώς για αυτούς που τα έγραψαν μας γύρισαν στην εποχή  της κουκούλας και της ανωνυμίας, αισθάνομαι μόνο ντροπή.

Πάλι έχασε η ομαδάρα..

Tην δεύτερη συνεχόμενη ήττα είχε σήμερα το απόγευμα η ομάδα του Α.Ο.Στειρίου με σκορ 1-5, από την εξαιρετική ομάδα του Π.Α.Ο. Κόκκινου που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε σε καλλίτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. 

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

«Σήμερα, εδώ, μιλάνε τα έργα…»
Περιοδεία του Θανάση Χειμάρα σε Δομοκό, Ν. Μοναστήρι και Ξυνιάδα

Τις περιοχές του Δομοκού, του Ν. Μοναστηρίου και της Ξυνιάδας στη Φθιώτιδα, επισκέφθηκε ο Θανάσης Χειμάρας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, οι οποίοι αναγνώρισαν το έργο που επιτελέσθηκε την τελευταία οκταετία στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον διαβεβαίωσαν πως δεν χρειάζεται να μιλήσει καθώς τα έργα στην περιοχή μιλάνε από μόνα τους. Δήλωσαν δε, βέβαιοι ότι και από τη θέση του Περιφερειάρχη θα καλύψει και τις υπόλοιπες ελλείψεις που έχουν απομείνει στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν ζήτησαν καμία δέσμευση.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010
Πρόγραμμα Περιοδείας του Θανάση Χειμάρα
για τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα όπου θα συναντηθεί με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και τη Διοίκηση της επιχείρησης.

«Ο «Καλλικράτης» μετατρέπει τους πολίτες σε υπόδουλους»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ στον Γ. ΚΙΟΥΣΗ
«Ο «Καλλικράτης» απομακρύνει τον πολίτη ακόμα περισσότερο από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Με την αναγκαστική συνένωση καταργεί την ελεύθερη βούληση των πολιτών και τους μετατρέπει σε υπόδουλους. Είναι αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός».


 «Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση κ. Ραγκούση» 

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση εκφράζει ο Μανώλης Γλέζος, εμβληματική φυσιογνωμία και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πάρου του συνδυασμού της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου.

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα


«Σκουραίνουν» κι άλλο τα πράγματα από την Κυριακή, καθώς αλλάζει και η ώρα και επανέρχεται η χειμερινή.

Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 3.
Το θέμα της αλλαγής της ώρα προκαλεί πλέον διεθνείς αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, όχι μόνο δεν μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά αντίθετα σπαταλά ηλεκτρικό ρεύμα και επιπλέον επιβαρύνει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία,  καθώς οι άνθρωποι εκτίθενται ακόμη λιγότερο στο ηλιακό φως και παράγουν ακόμη λιγότερη από την απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη D.
Άντε και καλό καλοκαίρι!

Αθλητικός Όμιλος Στειρίου

Γήπεδο Δήμου Διστόμου

Πρωτάθλημα Β΄ερασιτεχνικής κατηγορίας Βοιωτίας 

Α.Ο.Στειρίου - Π.Α.Ο. Κόκκινου 

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 ώρα 4,00 μ.μ.

Η ομάδα χρειάζεται τη στήριξή σου.
Παίζουν τα δικά μας παιδιά.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

«Αναλαμβάνω προσωπικά την επίλυση
του προβλήματος του Ασωπού!!!»
Δέσμευση του Θανάση Χειμάρα στους πολίτες της Θήβας

Την δημόσια δέσμευσή του ότι θα αναλάβει προσωπικά την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Χειμάρας, στη χθεσινή του ομιλία στη Θήβα. Μάλιστα, κατέκρινε την αδιάφορη στάση Αυτοδιοικητικών οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Δυστυχώς, ΔΕΝ ανέλαβαν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσουν το όλο θέμα και να σταματήσει η δυσφήμηση του νομού, όπως κάναμε εμείς με το πρόβλημα του Μαλιακού.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Γιάννη Δελβενακιώτη Γεωργόπουλο, υποψήφιος με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.


Γιάννης Δελβενακιώτης Γεωργόπουλος 


Είναι 28 ετών. Γεννήθηκε και ζεί στη Θήβα. Τελείωσε το γενικό Λύκειο Θήβας και σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο Α.Τ.Ε.Ι της Άρτας. Από το 2006 εργάζεται μόνιμα στη Θήβα. Είμαι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια αλλά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη γραφιστική και τη φωτογραφία.
πηγή

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Γιάννη Ηλία, υποψήφιος με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.

Γιάννης Ηλίας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κυριάκι Βοιωτίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά ως εκπαιδευτικός και εκπαιδευτής ενηλίκων. Έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων (άνεργων νέων, γυναικών, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες) και την προστασία του περιβάλλοντος της Στερεάς.
πηγή

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Εύβοιας του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

Δελτίο τύπου

29/10/2010
Παρουσίαση
του ψηφοδελτίου της Εύβοιας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”


Παρά τις εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, η παρουσίαση των υποψηφίων της Εύβοιας του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” έγινε με επιτυχία, στο Αλιβέρι, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, με την παρουσία της υποψήφιας περιφερειάρχισσας Δέσποινας Σπανούδη. Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Εύβοιας Δέσποινα Μαρίνου.

Ευθύνες για την κατάσταση της Στερεάς σε νομάρχες-αντινομάρχες που θέλουν να γίνουν περιφερειάρχες καταλόγισε η Δέσποινα Σπανούδη

29/10/2010

Δελτίο τύπου

Δηλώσεις της Δέσποινας Σπανούδη μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου περιοδειών από τη μία στην άλλη άκρη της Στερεάς


Ο Καλλικράτης απειλεί να πνίξει τις φωνές των τοπικών κοινωνιών σε ένα θεσμικό πλαίσιο ακόμη πιο συγκεντρωτικό, ακόμη πιο μακριά από την άμεση δημοκρατία. Το πλαίσιο αυτό μεταφέρει ακόμη περισσότερη εξουσία σε μια διοίκηση που είναι ακόμη πιο μακριά από κάθε τοπική ανάγκη. Αυτή την εβδομάδα επισκεφτήκαμε πόλεις και χωριά από την άκρη της Εύβοιας μέχρι την άκρη της Φωκίδας. Στην περίπτωση αχανών και ανομοιογενών γεωγραφικά και κοινωνικά περιφερειών, όπως η Στερεά, ο Καλλικράτης μειώνει μέχρι ασφυξίας τη λίγη πολιτική δύναμη που είχε απομείνει στα χέρια όσων προσπαθούν να στήσουν μια ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο από το κράτος χωριό, σε μια αδικημένη από την εξουσία επαρχιακή κωμόπολη και πόλη. 

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η θητεία τους και οι θλιβερές ιστορίες του ΑΣΩΠΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
για την Στερεά
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«..Από το ΠΑΣΟΚ στην Δεξιά και από την Δεξιά στο ΠΑΣΟΚ…. Ψηφίστε μας. Έτσι κι αλλιώς για όσα δεν κάναμε και για όσα δεν θα κάνουμε θα φταίνε οι προηγούμενοι…Ψηφίστε μας…».
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η θητεία τους και  οι θλιβερές ιστορίες του ΑΣΩΠΟΥ
……………………………………………………………………………………………
Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο στέλνει την Ελλάδα η Κομισιόν για τον Ασωπό

·         Η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού Ασωπού.
·         Η κυβέρνηση  δεν έχει καν κοινοποιήσει όπως όφειλε μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2010 τα σχέδια και προγράμματα για την κατάσταση των υδάτων
·         Η Κομισιόν έχει κινήσει νομική διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

«Δεσμεύομαι να πρωτοστατήσω σε κάθε σας ανάγκη…»
Δήλωσε ο Θανάσης Χειμάρας στους Βοιωτούς Αγρότες

Ο Συνδυασμός «Μαζί για την Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης» διοργάνωσε Ημερίδα με Θέμα: «Αγροτική ανάπτυξη & νέα ’’Καλλικρατική’’ Περιφέρεια», την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ορχομενού. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Βοιωτούς αγρότες, όπως η αξιοποίηση του Υδατικού Δυναμικού, οι καλλιεργητικές αποζημιώσεις, η ολοκλήρωση των διαδικασιών Αναδασμού.

Για να γνωρίσετε καλύτερα την Ελένη Χατζημιχάλη, υποψήφια με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.

Ελένη Χατζημιχάλη
Απόφοιτος Γερμανικής φιλολογίας, μοιράζει τη ζωή της μεταξύ της Αλυκής Βοιωτίας και των περιοχών στις οποίες απασχολείται προσωρινά υπό καθεστώς ωρομίσθιας εκπαιδευτικού. Μέλος της ΑΚΟΑ, έχει δραστηριοποιηθεί με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το ΣΥΡΙΖΑ σε κινήματα και πρωτοβουλίες για εργασιακά και περιβαλλοντικά δικαιώματα.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Σεραφείμ Καρακικέ , υποψήφιος με το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς στην Βοιωτία.

Σεραφείμ Καρακικές
Οδοντίατρος-Ορθοδοντικός, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (2003-2009). Στην ενασχόλησή του με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται και τρεις θητείες ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λιβαδειάς (1990-1992)
πηγή

Συνάντηση φίλων του "Αυτοδιοικητικού κινήματος" στην Αθήνα.

Στο “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς: με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση” (υποψήφια περιφερειάρχισσα η Δέσποινα Σπανούδη) συμμετέχουν άνθρωποι που γνωρίσαμε σε αγώνες και κινήματα για την κοινωνία και το περιβάλλον στη Στερεά και όλη την Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία από τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες της Στερεάς, ξεχωριστή ανάμεσα στους κομματικούς συνδυασμούς και, ταυτόχρονα, πολιτικοποιημένη, μαχητική και ασυμβίβαστη.

Πρόσκληση της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας”.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

«Να αναπτύξουμε την Περιφέρεια,με επίκεντρο τον άνθρωπο…»
Περιοδεία του Θανάση Χειμάρα στην Αν. Φθιώτιδα

Την Ανατολική Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου στις 2 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ.

EΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Δίστομο 26 Οκτωβρίου   2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΔΙΣΤΟΜΟΥ  Αριθ. Πρωτ: 2620            
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 
Τηλέφωνο : 0267-22320 
FAX   :  0267-22063

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πριν από ακριβώς 70 χρόνια, την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, είπε ένα ηχηρό «όχι» στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα.


Στα Δ. Διαμερίσματα Στειρίου και Διστόμου του δήμου Διστόμου παρά το δυνατό κρύο,  ο κόσμος παρακολούθησε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και την παρέλαση των μαθητριών και μαθητών των δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου. 
Δείτε αμέσως παρακάτω το πλούσιο φωτορεπορτάζ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ
του υποψήφιου περιφερειάρχη ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ

Η έγκαιρη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων
είναι αυτονόητη υποχρέωση του ΥΠΑΑΤ
Τις τελευταίες μέρες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, επιδίδεται με ζήλο σε ένα επικοινωνιακό καταιγισμό παροχών προς τους αγρότες.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΝΙΚΟ ΣΤΟΥΠΗ, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη ΚΩΣΤΑ ΓΙΩΤΑ και την υποψήφια περιφερειακό σύμβουλο ΧΑΡΑ ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, συναντήθηκε με το σωματείο  σιδηροδρομικών νομού Φθιώτιδας και με τους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Κεντρική Ομιλία του Θανάση Χειμάρα
στη Θήβα

Ανακοινώνεται από το Συνδυασμό «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» ότι η Κεντρική Ομιλία του Θανάση Χειμάρα για τη Θήβα είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, στις 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Συνδυασμός «Μαζί για την Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης»
σας προσκαλεί σε Ημερίδα με Θέμα:
«Αγροτική ανάπτυξη
&
νέα ’’Καλλικρατική’’ Περιφέρεια»
Την Παρασκευή 29-10-2010 και ώρα 11:00 π.μ.
στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ορχομενού


Στην Ημερίδα θα είναι Εισηγητές:

·        Εκπρόσωποι Συνεταιριστικού  Κινήματος
·        Εκπρόσωπος  Συνδικαλιστικού Κινήματος
·        Εκπρόσωπος Νέων Αγροτών
Κεντρικός ομιλητής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιος Χειμάρας.

Μαζί για τη Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης.

«Δεν είναι δυνατόν μετά από 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης
η Εύβοια να στερείται παντελώς
Υποδομών και Αναπτυξιακών Έργων…»
Ομιλία του Θανάση Χειμάρα στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα

Στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» στη Χαλκίδα, ο Θανάσης Χειμάρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τους συγκεντρωμένους Χαλκιδαίους.
Μετά τον Αγιασμό με ομιλίες τους χαιρέτησαν το συγκεντρωμένο πλήθος τόσο ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Εύβοια Σταμάτης Γκάβαλης, όσο και ο Θανάσης Χειμάρας, με τις οποίες έδωσαν το στίγμα του Συνδυασμού για την επικείμενη εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία