Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

Δελτίο τύπου
30/9/2010

Με μεγάλη συμμετοχή σε ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγονται οι αντιπεριφερειάρχες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς

Με ανοιχτές συνελεύσεις που τις χαρακτηρίζει η άμεση δημοκρατία και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς.

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Την Παρασκευή ( 24/9/2010 ) συναντηθήκαμε πολίτες από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα  με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Διαπιστώσαμε ότι:
·                    ότι το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρά την καθιέρωση της εκλογής των Δημοτικών και  Περιφερειακών Οργάνων, στην ουσία, οδηγεί σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από κεντρικές κομματικές επιλογές και ισχυρά “κέντρα” αποφάσεων, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους των ήδη υποψηφίων περί ανεξαρτησίας.
Ήδη, αυτή η κατεύθυνση αποτυπώνεται στις διεργασίες επιλογής κομματικών υποψηφίων, που εμπλέκουν λιγότερο από κάθε άλλη φορά την τοπική κοινωνία.

Στο Στείρι ο Γιάννης Πατσαντάρας

Tο Στείρι επισκέφτηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας , κ. Γιάννης Πατσαντάρας  με συμμετοχή μελών του συνδυασμού και φίλων, μιλώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις, με επαγγελματίες και με κατοίκους του χωριού για της επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή επίσκεψη.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χορεύοντας με τις λέξεις.

Ο υπανάπτυκτος Αντικυραίος

Καμιά φορά σκέφτομαι πως οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Ειδικά όταν αυτές χρησιμοποιούνται ως βαρύγδουποι τίτλοι ( π.χ. ενώσεων προσώπων που φιλοδοξούν να φέρουν κάτι νέο).

Να ρίξω μια ματιά στο Ελληνικό λεξικό των Τεγόπουλου – Φυτράκη (εκδ. 1993):
Ενωτικός, η- ο επιθ. [<μτγν. Ένωτικός < ενώ (=ενώνω)] (Κ – ή, όν) που ενώνει ή αποβλέπει στην ένωση. Αντιθ. Χωριστικός // αρσ. ο ενωτικός  ως ουσιαστ. ο οπαδός της ενώσεως. Αντίθ. Ανθενωτικός, χωριστικός.

Αναρωτιέμαι τι έχω να χωρίσω εγώ – ο Αντικυραίος -  με τους κατοίκους του Διστόμου, του Στειρίου ή της Αράχωβας ώστε να πρέπει να έρθει ο από μηχανής θεός για να με ενώσει;

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΔΙΑΚΉΡΥΞΗΔημόσια συγκέντρωση του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία"


·   Έγινε χθες 26/09/2010 στην Αράχωβα  η πρώτη δημόσια συγκέντρωση του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία", με συμμετοχή μελών του συνδυασμού και φίλων στην οποία έγινε ευρεία συζήτηση,ανταλλαγή απόψεων για της επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
·  Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Πατσαντάρας εκτός των άλλων, τόνισε ιδιαίτερα ότι "οι μόνοι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου και ο ανημέρωτος ή ο όχι σωστά ενημερωμένος πολίτης και εδώ πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθειά μας διότι αν μας γνωρίσουν και καταλάβουν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας είμαι σίγουρος ότι θα μας εμπιστευθούν" 
Τελειώνοντας και αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεσμεύτηκε ότι αν οι Δημότες μας εμπιστευθούν, θα συνεργασθούμε με την αιρετή περιφέρεια αλλά και την ευρύτερη πολιτική εξουσία με μοναδικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των συμπολιτών μας.

Γιάννης Πατσαντάρας
 Υποψήφιος Δήμαρχος 
Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας

Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή συνάντηση

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Δήμου μας. Λόγω της ευρύτητας του αντικειμένου πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως έναν τομέα με καταλυτικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας μας, αφού το παραγόμενο προϊόν διαχέεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής μας.
    Με δεδομένη την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση που αφορά κατά μείζονα λόγο τον τουρισμό, κορυφαία μας επιλογή αποτελεί η πράσινη αειφόρα ανάπτυξη
-η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος
-η αναβάθμιση της τουριστικής παιδείας
-η αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την πράσινη ανάπτυξη (οικολογικός τουρισμός – αγροτουρισμός)
-θρησκευτικός τουρισμός
-κοινωνικός τουρισμός
    Με την αποκέντρωση της εθνικής τουριστικής πολιτικής στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα υπάρξει εξειδικευμένος τοπικός σχεδιασμός και διαχείριση με μεγάλο βαθμό αυτονομίας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
Υποψήφια Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας

ΚΑΛΕΣΜΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Την Παρασκευή συναντηθήκαμε πολίτες από το Δίστομο, το Στείρι, την Αράχωβα και την Αντίκυρα  με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Διαπιστώσαμε ότι:
·                    ότι το πρόγραμμα Καλλικράτης, παρά την καθιέρωση της εκλογής των Δημοτικών και  Περιφερειακών Οργάνων, στην ουσία, οδηγεί σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από κεντρικές κομματικές επιλογές και ισχυρά “κέντρα” αποφάσεων, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους των ήδη υποψηφίων περί ανεξαρτησίας.
Ήδη, αυτή η κατεύθυνση αποτυπώνεται στις διεργασίες επιλογής κομματικών υποψηφίων, που εμπλέκουν λιγότερο από κάθε άλλη φορά την τοπική κοινωνία.

Ο Πλανευτής «Καλλικράτης»

Του Στέργιου Μπακολουκά


 Θα προσπαθήσω με μια σειρά από αναρτήσεις να αποσαφηνίσω τα κύρια σημεία του Νόμου «Καλλικράτη» που αφορούν το Δήμο «Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας», με σκοπό οι πολίτες του Δήμου μας (Τουλάχιστον αυτοί που έχουν το «προνόμιο» να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο) να έχουν μια κάποια ενημέρωση, όταν θα προσέλθουν στην κάλπη.
Η προσπάθεια αυτή έγινε για λογαριασμό και ενημέρωση του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», τον  οποίο στηρίζω και μετά από προτροπή του ηγέτη αυτής της Παράταξης Γιάννη Πατσαντάρα.”
    
Τα βασικά στοιχεία, που αφορούν το δικό μας Δήμο, του  Νόμου 3852/2010/Αρ. Φύλλου 87/7 Ιουνίου 2010, για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης- πρόγραμμα Καλλικράτης
μπορούν να συνοψιστούν στις πιο κάτω παραγράφους:

Στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στο Θανάση Χειμάρα.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την στήριξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετέφερε αντιπροσωπεία του κόμματος, η οποία επισκέφθηκε τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καποδίστριας του 1828 και ο Καλλικράτης του 2010

1828 – Ο Καποδίστριας διορίζεται ή αναλαμβάνει κυβερνήτης της Ελλάδας και υποτίθεται ότι σοβαρά και με την βοήθεια των συμμάχων, καλή ώρα η τρόικα της εποχής εκείνης, προσπαθεί να ανασυγκροτήσει και να οργανώσει τη χώρα. Κάτι σαν τις διαρθρωτικές αλλαγές του σήμερα.
Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από ένα ιδιαίτερα σημαντικό βιβλίο σε μετάφραση του Α.Παπαδιαμάντη, ενός άγγλου της εποχής με αναλυτικές λεπτομέρειες και βρετανική ματιά στα γεγονότα της εποχής.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τον Καποδίστρια τον παρουσιάζει με τα καλύτερα λόγια σε προγενέστερο κεφάλαιο, καθότι οι προγονοί του κατείχαν τίτλο Ευγενίας από την Βενετική Πολιτεία , σε αντίθεση με κάποιους πρωταγωνιστές καταξιωμένους σε μας αλλά με την αγγλική ματιά παρουσιάζονται με διαφορετική μορφή και μικρότερης αξίας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η λεπτομερειακή παρουσίαση των γεγονότων που καταπιάνεται .
To απόσπασμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και λόγω του Καποδίστρια της αυτοδιοίκησης αλλά κυρίως του Καλλικράτη.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΕΙΜΑΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ – 26/09/2010

Σημεία ΕισήγησηςΌπως είχα δηλώσει από την αρχή το πρόγραμμα ανάπτυξης της Εύβοιας – όπως και των υπολοίπων Νομών – θα το ετοιμάζουμε συζητώντας με τους φορείς, αλλά και τους πολίτες του τόπου μας.
·       Ταυτόχρονα, ενημερωνόμαστε για τα προβλήματα των διαφόρων περιοχών συζητώντας με τους τοπικούς Αυτοδιοικητικούς και τους πολίτες.
·       Το τελευταίο τριήμερο επισκέφτηκα περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας με τους συνεργάτες μου και άκουσα από κοντά:
o   Τα παράπονά τους,
o   Τα προβλήματά τους
o   Και τις προτάσεις τους.

Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνέλευση Βοιωτίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Καλούμε όλους τους φίλους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία, να ενισχύσουν με την  παρουσία και τις απόψεις τους τη νομαρχιακή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην οποία θα συζητήσουμε :
-          για τα κρίσιμα κοινωνικά, οικολογικά και οικονομικά θέματα, τις αιτίες και τις προτάσεις για την περιοχή μας και την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας
-          για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιοι/ες αντιπεριφερειάρχες.

Επίσκεψη Χειμάρα στην Κ.& Β. Εύβοια.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επαφές με φορείς και πολίτες Δήμων της Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας περιελάμβανε η σημερινή μέρα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Χειμάρα στο Νομό Εύβοιας, Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010.

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ

Του Κώστα Χαϊνά
Εδώ και περίπου εννέα μήνες πολίτες από όλη τη Στερεά Ελλάδα έχουν συγκροτήσει μια κίνηση πολιτών, το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς’, στην αρχή με αφορμή την οργάνωση μιας παρέμβασης για τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ την οποία έκανε με συζητήσεις, εκδηλώσεις και με δημοσιοποίηση και με κατάθεση και στη δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένης κριτικής και προτάσεων. Οι πολίτες αυτοί βέβαια που συγκρότησαν το αυτοδιοικητικό κίνημα δεν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν συναντηθεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για τον Ασωπό, την Μεσσαπία, τον Κορινθιακό και τον Ευβοϊκό Κόλπο, την Γκιώνα, στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα και σε πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες στην περιφέρεια της Στερεάς. Αυτή η κοινή πορεία δημιούργησε σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
περισσότερα από Τα νέα του Στειρίου 

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΠΤΑΠΟΛΙΣ στο Στείρι!
Περισσότερα περί Επτάπολις  ΕΔΩ

Επίκαιρη επερώτηση για την ακρίβεια από βουλευτές της ΝΔ και.... δεν ντρέπονται!

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την ακρίβεια και την ελλιπή προστασία του καταναλωτή κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χωρίς ίχνος ντροπής,αφού είναι γνωστή σε όλους τους Ελληνες η ανύπαρκτη πολιτική τους όταν ήταν κυβέρνηση.
Όπως υπογραμμίζουν,ξεχνώντας την δική τους αβάντα στην οργανωμένη κερδοσκοπία, η καταπολέμηση της ακρίβειας και η καλύτερη εποπτεία της αγοράς που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, παραμένουν μέχρι στιγμής λόγια.


ΠΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Δήμος: 
ΑΛΙΑΡΤΟΥ 12
ΑΡΑΧΟΒΗΣ 1
ΔΙΣΤΟΜΟΥ 3
ΒΑΓΙΩΝ 1
ΔΑΥΛΕΙΑΣ 1
ΘΕΣΠΙΕΩΝ 1
ΘΗΒΑΙΩΝ 100
ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 1
ΛΕΒΑΔΕΩΝ 17
ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ 96
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 4
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 140
ΤΑΝΑΓΡΑΣ 60
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ 6
Κοινότητα:
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 14
πηγή

ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ- ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ. Το βίντεο από την παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο»


Το στοίχημα της παράστασης Ελλάς , πάμε λουκέτο » , που δόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Στείρι Βοιωτίας .
 Δυο σκετς, στην αρβανίτικη τοπική διάλεκτο, για τοπικά θέματα,  με…. μετάφραση.
Δυο γυναίκες ( Εφη Λύκαρη) και.. Σπύρος Μάρκος, συζητάνε για τη δημιουργία μιας πόλης 15000 κατοίκων,  παγκόσμιου κέντρου φιλοσοφίας, που επιδιώκεται να γίνει στην περιοχή του Στειρίου. Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματικότητα. Δείτε τον χαμό που έγινε. Στη.. μετάφραση ο Θανάσης Αποστόλου στο βίντεο που ακολουθει

«ΚΕΚΕΣ ». Τα βίντεο από την παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο»

 Περισσότερα στο Ελλάς,πάμε λουκέτο!

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Κάγκελα Μέρκελ». Νέο βίντεο από το « Ελλάς, πάμε λουκέτο»
Έχουμε πολλά  βίντεο ακόμη… Συνεχίζουμε την την  ανάρτηση των βίντεο, από την παράσταση « Ελλάς, πάμε λουκέτο», που δόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου  στο Στείρι Βοιωτίας. Όπως είπαμε κάθε μέρα θα έχουμε ένα- δυο  βίντεο και σύντομα θα το έχουμε ολοκληρωμένο σε dvd .
Δείτε  το σκετς « Κάγκελα Μέρκελ»  με την υπέροχη  Έφη Λύκαρη και … προβοκάτορα - θεατή, τον Μάκη Παπαδημητρίου.


Περισσότερα από Ελλάς, πάμε λουκέτο!

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

«ΣΤΕΙΡΙ, ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ». Δείτε τα βίντεο από την παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο»

 Περισσότερα στο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΣΤΕΙΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»

Του Σαράντου Καργάκου, Συγγραφέως - Φιλολόγου - Ιστορικού

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ καί τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές... 
Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» πού κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή πού ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής πού έδειχνε αριστερά καί πήγαινε δεξιά καί τούμπαλιν. Γι' αυτό τουμπάραμε...
Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, πού δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πώς η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν.

ΤΟ «Ελλάς, πάμε λουκέτο» στα Άσπρα Σπίτια

Βροχή…. προτάσεων δέχεται η επιθεώρηση «Ελλάς, πάμε λουκέτο» για να δώσει παραστάσεις. 

Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο κ. Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη και την κ. Νίνα Βλάχου, για την πρόσκλησή τους να δώσουμε μια παράσταση στα «Μενάνδρεια», αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε για τεχνικούς λόγους. Θα πάμε όμως πιο κοντά σε μας , στα Άσπρα Σπίτια. 
Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα είμαστε εκεί στο σινέ Φίλιππος

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Από το site του Δήμου μας !


new Τώρα οι ανακοινώσεις για τα Δημοτικά δρώμενα και οι αποφάσεις αναρτώνται στο Διαδίκτυο! Κάντε κλικ εδώ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο μας και τα τρέχοντα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια. Ενημερωθείτε άμεσα!

....όποτε το θυμηθήτε κάντε και.... καμιά ανάρτηση κύριοι για να ενημερωθούμε άμεσα....

Άλλοι γιορτάζουν ..... μέρες

Μην βιάζεστε... μέχρι τέλους του χρόνου .... θα προκάνετε!!!!


Σχόλιο Στειριώτη ( 23/9/2010 10,20μ.μ.)


Κύριοι λέτε για ανάρτηση των αποφάσεων που πήρατε και θα πάρετε, που αφορούν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας και όχι τις προσκλήσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου που σήμερα μας αναρτήσατε.( Ξέρουμε ελληνικά )
Δείτε του παρακάτω συνδέσμους.


Δίστομο 6/9/2010 - Αριθ.Πρωτ. 2083 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Δίστομο 6/6/2010 - Αριθ. Πρωτ. 2084 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα κακώς κείμενα του χωριού μου.

Κάτοικοι
 της Αντίκυρας, των Άσπρων Σπιτιών, της Περιστεράς, του Αγίου Νικολάου, του Διστόμου, του Ζεμενού, της Αράχωβας, του Λιβαδιού, του Στειρίου  και μοναχοί του Οσίου Λουκά, πέστε  μας...για τα κακώς κείμενα του τόπου, που έχετε επιλέξει να κατοικίσετε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ  : με την Στείριδα - EL STEIRI - Στείρι Βοιωτίας που γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Ανθρώπους. Να μπορεί ο κάθε Άνθρωπος επώνυμα να γράφει ότι τον απασχολεί,δίνοντάς του την δυνατότητα να ακουστεί η άποψή του σε ένα ευρύ κοινό χωρίς περιορισμούς.

*ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗ ΦΌΡΑ ΠΡΆΓΜΑΤΆ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ .....
*ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ , ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ , ΑΛΛΑ .....
ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ....
ΘΑ ΤΑ ΠΟΎΜΕ ΕΜΕΊΣ.


e-mail: steirida.elsteiri@gmail.com

Το Αρχιπέλαγος στο πλευρό των κινημάτων: Στήριξη στη Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο το Αρχιπέλαγος παίρνει θέση και τάσσεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιτάχθηκαν με συνεχείς αγώνες και θυσίες στα σχέδια εταιρειών που χάριν του κέρδους και χωρίς ηθικές ή περιβαλλοντικές αναστολές λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν τους σπάνιους βιοτόπους της Στερεάς Ελλάδας και έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της.

Το Αρχιπέλαγος στήριξε εξ αρχής τις πρωτοβουλίες της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και τα κινήματα που γεννήθηκαν μέσα από τους αγώνες για την αντιμετώπιση της καρκινογόνου βιομηχανικής ρύπανσης στον Ασωπό και την Μεσσαπία, για τη διάσωση των ορεινών όγκων της Γκιώνας, της Οίτης και του Ελικώνα, την ακύρωση των ρυπογόνων μονάδων λιθάνθρακα (Αντίκυρα, Μαντούδι, Λάρυμνα, Αλιβέρι), την αναστολή της επικίνδυνης καύσης των αποβλήτων στη Θήβα, την αποτροπή εγκατάστασης αντίστοιχης μονάδας στο Αλιβέρι και την ανάδειξη των προβλημάτων του Μαλιακού, του Κορινθιακού και του Ευβοϊκού. 
Διαβάστε περισσότερα από Τα νέα του Στειρίου