Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Θεατροφρένεια.

Τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου ''Θεατροφρένεια''
στεγάζονται στον δικό τους χώρο!!!!
περισσότερα εδώ:Τα εγκαίνια της αίθουσας θεάτρου της " θεατροφρένεια "
και εδώ Τη θεατρική του Στέγη απέκτησε το Δίστομο

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Στείρι

 • Φωτογραφικό υλικό από την λαμπαδηφορία - λαμπαδηδρομία στις 24/03/2010 


 • Για Ιnternet Explorer οι φωτογραφίες ΕΔΩ  + ( Παρουσίαση διαφανειών ) 
 • Στειριώτες αγωνιστές του 1821 ΕΔΩ


  Οι φανταστικές φωτογραφίες είναι του Λάμπρου Τσεκούρα.
  *********
  • Φωτογραφικό υλικό από την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση των μαθητών με τις παραδοσιακές μας στολές στο Στείρι και των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου στο Δίστομο.
  Για Ιnternet Explorer οι φωτογραφίες ΕΔΩ  + ( Παρουσίαση διαφανειών ) 
  • Φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επανάστασης στην Ρούμελη στον Όσιο Λουκά ΕΔΩ 

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Τότε που εθνική επέτειος σήμαινε κάτι...

Στειριώτες αγωνιστές του 1821
Ησαΐας ( Γεώργιος ) Παναγιώτου  Δαλιάννης . Ιερομόναχος
Γεννήθηκε το 1796. Το 1805 μπήκε στο μοναστήρι όπου έμεινε ένα χρόνο.Το 1806 πήγε στην μονή Δομπούς όπου έγινε μοναχός το 1811. Το 1822 χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος και ιερέας στο Χρυσσό Φωκίδας. Γράμματα έμαθε στη Λιβαδειά. Ήταν φιλομαθής.Το 1834 επανήλθε στον Όσιο Λουκά όπου έγινε ηγούμενος και σύμβουλος. Πέθανε το 1875.
Γενναίος και ¨υπέρ το δέον θαρραλέος¨,πολέμησε στη Στυλίδα, στη Δόμβραινα μαζί με τον Γιαννάκη αδελφό του Οδυσσέα Ανδρούτσου ο οποίος και σκοτώθηκε εκεί.Πολέμησε επίσης στο Δίστομο στην Αράχωβα και στη μάχη της μονής Δομπούς.
¨Ο Στειριεύς Ησαΐας ήν εξωτερικού μεγαλοπρεπούς, θεωρητικός, μειλίχιος τους τρόπους και αγαθός, κατά πάντα δ΄ανήρ αρχαικός και γέρων έτι διατηρήσας τον αρειμάνιον εκείνον χαρακτήρα του γενναίου μαχητού του ιερού αγώνος,αλλ΄ αι ανεξίτηλοι ουλαί βαθειών πληγών, άς μαχόμενος ο μοναστής του Οσίου Λουκά έλαβε ¨
Την μεγαλοπρεπή και σεβάσμια μορφή του μελέτησε ο Γερμανός ζωγράφος Ερνέστ Ρειτσέλερ , γράφει ο Κρέμος .όταν επισκέφτηκε τη μονή. Μετά την απελευθέρωση όταν επισκέφτηκε την μονή ο βασιλιάς  Όθωνας, αφού του διηγήθηκε την συμβολή της μονής στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στο τέλος του είπε με βροντερή φωνή : ¨Ούλοι , Μεγαλειότατε, ούλοι επολεμήσαμεν παλικαρίσια για την ελευθερία,.... ( και σηκώνοντας το ράσο του έδειξε τις πληγές του ) τώρα όμως πεινούμεν, Μεγαλειότατε...... Άς ζήσει το έθνος μας,ας ζήσει η μεγαλειότης σου.... και ημείς ας ψοφήσωμεν...
Στον Αγώνα του 1821 οι Στειριώτες πολέμησαν στο πλευρό των οπλαρχηγών της Ρούμελης, Διάκου, Μπούσγου, Ανδρούτσου και Καραΐσκάκη. Οι  αγωνιστές Στειριώτες ΄21 ήταν ο Ανθυπολοχαγός Σπάρος Δημήτριος και οι στρατιώτες Ανέστης Λιάκος, Γεωργίου Θανάσης, Γεωργίου Λιάκος, Δαλιάννης Λουκάς, Λαγός ή Χαραλάμπης Κώστας, Μήλιος ή Δημητρίου Λεονάρδος, Ξυνός ή Στειριανός Παναγιώτης και Ρόδης ή Γεωργίου Λιάκος.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Πρόσκληση και πρόγραμμα λαμπαδηφορίας 24/03/2010


 • Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στην λαμπαδηφορία - λαμπαδηδρομία  να δηλώσουν συμμετοχή στην κυρία Κατερίνα Τσούτσου ( τηλ. 2267022729 ) 
 • Τους πυρσούς ( δάδες) τους προσφέρει ο Σύλλογος
 • Θα προσφερθεί  τηγανίτα (τοπικό παραδοσιακό γλυκό ) και στειριώτικο  τσίπουρο.
   Σας περιμένουμε.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Λαμπαδηφορία - λαμπαδηδρομία του 2009

Φωτογραφικό υλικό από την λαμπαδηφορία - λαμπαδηδρομία του 2009.


Οι φωτογραφίες είναι του Λάμπρου Τσεκούρα.

Για Ιnternet Explorer οι φωτογραφίες ΕΔΩ

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Κούκλες και .... πανούκλες !

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις

Κούκλες

και ..... πανούκλες!
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Η πρόταση του Δήμου Διστόμου για τον Καλλικράτη

Επιτέλους  πληροφορηθήκαμε την πρόταση του Δήμου Διστόμου που δημοσιεύτηκε σε  τοπικά ιστολόγια του νομού μας, ενώ σε αντίστοιχο ερώτημα  της Στείριδας -EL STEIRI - Στείρι Βοιωτίας από 18/02/2010 περιμένουμε ακόμη :
".... ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου υιοθετεί το σχέδιο του Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) που προβλέπει πέντε Δήμους στο Νομό Βοιωτίας, εκ των οποίων ο δυτικός είναι ο Δήμος Διστόμου συνενωμένος με τους Δήμους Αραχώβης και Δαύλειας, καθώς και με την κοινότητα Αντικύρας." περισσότερα  ΕΔΩ   --  ΕΔΩ   και  ΕΔΩ

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Τέρμα στους διπλούς μισθούς νομαρχών - δημάρχων - νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων

Στην κατάργηση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων προχώρησε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίσθηκε στη Βουλή την Παρασκευή. Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 παρ. 7 του σχεδίου νόμου «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» προβλέπεται ότι όλα τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται», προστίθεται στο κείμενο του νόμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την συγκεκριμένη ρύθμιση, ωστόσο τόσο ο 
υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Σαχινίδης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης που, άλλωστε, είχε προαναγγείλει την ρύθμιση επέμεναν και τελικά πέρασε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των διπλών μισθών νομαρχών και δημάρχων πρωτο-έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2006 (συγκεκριμένα στις 26/9) η 
τότε υποψήφια νομάρχης Αθηνών με την "Υπερνομαρχία Δράσης" Φωτεινή Πιπιλή είχε καταγγείλει την τότε πρόεδρο της ΕΝΑΕ και υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά ότι έχει τρεις μισθούς από το δημόσιο (!): από την ΕΝΑΕ, από την υπερνομαρχία και από την Εθνική Τράπεζα. 

περισσότερα ΕΔΩ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στο Στείρι

Μια επιτυχημένη εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας έγινε από το τμήμα γυναικών του Eκπολιτιστικού Συλλόγου στη ταβέρνα "Δήμος"στο Στείρι, περισσότερα  ΕΔΩ

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Υπερτοπικό Δίκτυο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Εστίασης και Αναψυχής με άξονα την παλαιά Εθνική Οδό


Ένα Δίκτυο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με αντικείμενο την εστίαση και την αναψυχή των επισκεπτών του Νομού μας με άξονα την παλαιά εθνική οδό – δηλαδή να ξεκινά από το Κάστρο, την πόλη του Ορχομενού, να ακουμπά τη Λιβαδειά και ....  η συνέχεια ΕΔΩ (μην σας ξεγελά η φωτογραφία του Οσίου Λουκά )

" EPTAPOLIS " ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
Για Ιnternet Explorer το βίντεο ΕΔΩ

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Παρακαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν μέλη της τράπεζας αίματος Στειρίου να έλθουν στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου την Πέμπτη 04/03/2010 στις 07:00 μ.μ. για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

To Δ.Σ.