Διαβάστε την Στείριδα και το Στείρι στο wordpress.com κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΤΑΠΟΛΙΣ


᾽Εγὼ ᾽Ιωάννης, ὁ ἀδελφὸς ὑμῶν καὶ συγκοινωνὸς ἐν τῇ θλίψει καὶ βασιλείᾳ καὶ ὑπομονῇ ἐν ᾽Ιησοῦ, ἐγενόμην ἐν τῇ νήσῳ τῇ καλουμένῃ Πάτμῳ διὰ τὸν λόγον τοῦ θεοῦ καὶ τὴν μαρτυρίαν ᾽Ιησοῦ. 10 ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ, καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος 11 λεγούσης, ῝Ο βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον καὶ πέμψον ταῖς ἑπτὰ ἐκκλησίαις, εἰς ῍Εφεσον καὶ εἰς Σμύρναν καὶ εἰς Πέργαμον καὶ εἰς Θυάτειρα καὶ εἰς Σάρδεις καὶ εἰς Φιλαδέλφειαν καὶ εἰς Λαοδίκειαν.

Αποκάλυψη του Ιωάννη

Εδώ Πολυτεχνείο, 36 χρόνια μετά....


Κουβέντες λιγοστές, χωρίς περιτά στολίδια, πλαισιωμένες αποκλειστικά από την αδιάψευστη μαρτυρία των εικόνων, για εκείνες τις νύχτες που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.


Μιας χώρας που 36 χρόνια μετά, η επίσημη πολιτεία της, δεν παραλείπει να αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να εξασφαλίσει "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις..... 

...........Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.
Το μικρό αυτό αφιέρωμα είναι «Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι», και όπως έγραψε ο Μίλαν Κούντερα, "Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη."


Πηγή : ΩΡΕ ΤΙ ΜΕ ΛΕΣ


Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Νέο ατύχημα στο Αλουμίνιο

Νέο ατύχημα στην Αλουμίνιο ΑΕ το πρωί της Δευτέρας ( 2/11/2009) όταν ο πατριώτης μας ( Στειριώτης ) Λουκάς Κ. εργαζόμενος σε εργολαβία, υπέστη ηλεκτροπληξία στον υποσταθμό της Αλουμίνιο και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Πρόκειται για το τρίτο σοβαρό περιστατικό μέσα σε ένα χρόνο σε μια επιχείρηση που στο παρελθόν υπερηφανευόταν για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Τα δύο προηγούμενα περιστατικά, ήταν θανατηφόρα. Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 , συνέβη θανατηφόρο ατύχημα πάλι σε εργολαβία όταν ο άτυχος εργαζόμενος Αγκάρι Γ. έπεσε από σκαλωσιά, με αποτέλεσμα το θάνατο του. Επίσης, τραγικό θάνατο βρήκε ο Τσολάκ Κιουτσούκ το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008 στο λιμάνι της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Ο εργαζόμενος από πολλά έτη στο εργοστάσιο του Αγίου Νικολάου, επεχείρησε έλεγχο σε σιλό την στιγμή που πλοίο ξεφόρτωνε τροπικό βωξίτη στο λιμάνι.

Είναι φανερό ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Για αντίστοιχα εργατικά δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ, που είναι μια επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο και προς εκποίηση, υπήρξε μεγάλη αντίδραση και δημοσιότητα (π.χ.Έψιλον : Το χρονικό τριών προπωληθέντων θανάτων). Για την Αλουμίνιο ΑΕ που ανήκει σε ένα ισχυρό οικονομικό παράγοντα , τον όμιλο Μυτιληναίου, θα δοθεί άραγε η ίδια σημασία;
Θα υπάρξουν τοποθετήσεις των βουλευτών της Βοιωτίας; των κομμάτων; των αιρετών; Θα πάρει πρωτοβουλίες το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς;
Από Βοιωτικά